„Rubi“ на DelPadre промени Дома на киното

Феновете на испанската музика в България дълго ще помнят концерта в събота вечер

На 15-ти декември Домът на киното се превърна в сцена за едно специално преживяване, в основата на което стоят момчетата от DelPadre и музиката от новия им албум – Rubi.

В събота вечер киното се изпълни с фенове на испанската музика, дошли от различни градове в България, а някои и от чужбина. По време на премиерата на “Rubi” в залата се създаде уникална атмосфера на споделена радост, между почитателите на групата и музикантите на сцената. Хората танцуваха от местата си, а някои просто станаха и забравиха за условностите на пространството, в което се намират.

DelPadre представиха всички песни от новия си диск, а накрая се върнаха на сцената за още 3 изпълнения на бис. Магията на техния концерт завърши с вдъхновяваща интерпретация на „Fragile“ на Стинг на испански.

След края на събитието всички присъстващи останаха в киното, за да се срещнат с групата, да поговорят с Кристо и компания и да получат автограф от музикантите. Така празникът продължи още няколко часа.

По време на концерта DelPadre посрещнаха на сцената и специалните си гости – известния колумбийски басист Хуан Гарсия-Ерерос, както и Поли Генова, с която изпяха общата си песен Bueno. Хуан Гарсия смая публиката с изключителното си соло изпълнение и с щастието, което беше изписано на лицето му докато свиреше заедно с приятелите си от DelPadre.

Удоволствието от случващото се не успяха да скрият и други двама много специални гости от Австрия – Сани, който показа истинското си майсторство на перкусиите, както и копродуцентът на албума Свилен Ангелов, в чието студио във Виена е миксиран и мастериран дискът. В събота Свилен спечели публиката с изпълненията си на пианото.

От днес Rubi вече може да бъде намерен в големите магазини в страната, благодарение на издателите на албума от Сиела.

Сподели в: