„Rubi“ на DelPadre – любов по испански

На 15-ти декември от 20:00 часа Домът на киното ще отвори врати за празника на испанската музика в България. Тогава е премиерата на дебютния албум на DelPadre – “Rubi”, носещ името на първия сингъл на групата. Дискът излиза през лейбъла им “Rumba Aficionado” и ще е достъпен в музикалните магазини веднага след представянето му следващата събота. А най-запалените почитатели на испанската музика и латино ритмите, дошли на концерта, ще го получат като подарък.
Музиката в “Rubi” не се приема единствено със слуха, тя кара цялото тяло да танцува и да преживява звучащото в момента, като едновременно с това разкрива дълбочината на историите, разказани в 13-те песни. Албумът съдържа в себе си цялата радост и топлина на испанските ритми. В изпълненията лесно може да се усети неподправената любов, с която музикантите създават и представят своите авторски композиции.
“Rubi” е ритмичен, многоцветен и изненадващ. В него по уникален начин са вплетени традиционни български инструменти, звучащи в пълна хармония с испанските мелодии. Някои от песните са на български, сред които се откроява фламенко версията на „Облаче ле бяло“. Специалният испански прочит на „Can’t take my eyes off you“, пък, е една от красивите изненади за почитателите.
Последният щрих в албума на DelPadre с оригинален испански произход е на дизайнера Тони Мартинес от Барселона, който е автор на обложката на диска. С неговото име обаче, испанската следа не свършва. В “Rubi” участват 20 музиканти от 9 страни, отдадени изцяло на испаноезичната музика.
Освен ядрото на DelPadre – Кристо, Симеон, Цветан и Алекс, на концерта на 15 декември участие ще вземат и много гост-музиканти, сред които е и известният басист Хуан Гарсия “Снежната Сова“, който пристига от Ню Йорк специално за събитието.
Билетите за премиерата на “Rubi” са с цена 10лв. и ще се продават на касата в Домa на киното.

Сподели в: