Roy Powell Peak Experience Trio идват в България

Roy Powell Peak Experience Trio е итернационално джаз трио, базирано в Норвегия и създадено от популярния британски пианист Рой Пауъл. В състава на групата влизат още Пер Матисен (бас) от Норвегия и Иван Македонов (ударни) от България. В средата на месец март триото ще пристигне в България за кратко турне. Посещението им се организира със съдействието на посолството на Кралство Норвегия в България и Dingo Music. Турнето включва градовете Русе (Пленарна Зала, 13 март), София (Social Club, 14 март) и Пловдив (Петното, 15 март).

Звученето на Peak Experience Trio е едно искрено завръщане към корените на електро джаза. Триото изпълнява оригинални композиции на Roy Powell, комбинация от рок-джаз, фънк и латино, и използва разнообразни инструменти, което прави звученето им много по-обемно от това на едно класическо джаз трио. Като суров ориентир групата звучи между Medeski, Martin, Wood и среща на Hermeto Pascoal с Chick Corea. Почитателите на Били Кобам ще си намерят ново фюжън увлечение.

Рой Пауъл (http://roypowell.net/) е роден в Обединеното Кралство, но се установява в Осло, Норвегия, преди повече от 10 години. Зад гърба си има над 20 албума, радващи се на популярност и пожънали успехи в световен мащаб. Албумът му North by Northwest е избран за най-добър албум на 2001 година от Amazon.co.uk.

Пер Матисен е завършил престижния Berklee College of Music в Бостън, САЩ, със специалност бас и е свирил с музиканти като Geri Allen, Adam Nussbaum, Teri Lyne Carrington, Gary Thomas, Gary Husband, Ralph Peterson, Ngyuen Le, Bill Bruford, Jon Christensen, Hiram Bullock, Clare Fischer, George Garzone, Terje Rypdal, Marilyn Mazur и има турнета в десетки страни.

Иван Македонов
е роден в Бургас, България, учи класическо пиано и перкусии в музикалното училище в Бургас и взема майсторски класове при Dave Weckl и Erik Smith. Иван е свирил с някои от най-влиятелните норвежки музиканти.

Предварителна продажба и онлайн билети от мрежата на Тикет Стрийм http://ticketstream.bg 
За София:предварителна продажба 15 лв/ в деня 18лв
 
Website:  http://www.myspace.com/roypowellpeakexperiencetrio

Сподели в: