Rowan Blades идва в София

Столичният клуб Ескейп не само, че ще работи цяло лято, но е стъкмил повече от впечатляваща програма. Очакваме през юни да ни зарадва италианската техно легенда Marco Carola и негова светлост Satoshi Tomiie, а през юли – неповторимите Chus & Ceballos и Oscar De Rivera да ни възпламенят с култовия си иберийски саунд. За горещо лято напомня и следващият петъчен гост на Ескейп. На 23 май 2008 г. столичният топ  клуб излиза с неустоимо предложение за софийските клъбъри.

Тъмният му загар, спокойна усмивка и малките бръчици около очите му предполагат за някой, чийто дом е Havana вместо Hackney (UK), но един поглед в паспорта на Rowan Blades потвърждава обратното. Тук има повече мастило отколкото в час по калиграфия –   татуираните страници извикват във въображението картини от екзотични места, досадни самолети и хиляди паспортни контроли. Коренно различно е от това, което Rowan Blades е планирал преди години, когато беше половинката от супер успешното прогресив хaус дуо Breeder. 
Според Rowan да станеш ненадейно един от най-търсените продуценти в денс музиката, с благословията на светила като Sasha и John Digweed, със стотици хиляди продадени плочи и звездно катапултиране на Лондонската музикална сцена, e повече от изненада особено за крехката му 22-годишна възраст. По това време (края на 90-те) прогресив хаусът управлява света, а Rowan Blades  и ко-продуцентът Simon Nobel се носят на вълните на успеха с химновете на Breeder –  Twilo Tunder,  Tyrantanic и The Chain.

Въпреки разпада на дуото през 2001 за Rowan  e ясно, че съдбата му е преплетена с денс музиката и продължава самостоятелната си кариера с поредица от хитове, най-известният от които си остава Funky Summa в партньорство с John Graham.  Както паспортът му показа, диджейската кариера на Rowan го е разходила из целия свят. Като най-добрите си приятели Omid и Desyn Masiello англичанинът е част от пост-прогресив поколението, което обича да кара публиката да танцува. 

Сподели в: