Roni Size и Dynamite MC в кулминационно парти през май

Силна програма за периода „февруари – май” обявиха промоутърите от водещата българска дръм енд бейс формация H.M.S.U. (Hard Music & Sounds United). След мащабното събитие, с което в трите зали на парти център 4КМ бе отпразнуван деветия рожден на H.M.S.U., организаторите изнесоха на официалния сайт http://www.hmsu.org информация за още много предстоящи дати. По покана на организацията до средата на годината се очаква над 10 госта от Европа да посетят страната ни, като сред тях се открояват легендарните Roni Size и Black Sun Empire.

С първото от предстоящите събития под наслов “labeled:HMSU” в края на февруари H.M.S.U. ще представят най-новата инициатива на организацията. Както подсказва името това е онлайн музикален лейбъл, през който ще бъдат предоставяни безплатно авторски творби на български и чужди продуценти, работещи в областта на дръм енд бейс музиката. В партито ще вземе участие
двукратния DMC скреч шампион на Англия – DJ Switch.

През месец март H.M.S.U. ще организират съвместно с Renesanz „двойно парти” под наслов “Double Drop”. То ще се проведе паралелно в двете по-големи зали на столичния Парти център 4KM и ще предложи на посетителите както техно, така и дръм енд бейс звук в една и съща вечер, при това на половин цена. Специални гости на това събитие от страна на H.M.S.U. ще са добре известните на българската публика Black Sun Empire /NL/ и Bailey /UK/. Последният е един от най-популярните радиоводещи в Aнглия, който със своето шоу по BBC One Extra печели престижната награда на Knowledge Magazine за най-добро предаване в жанра. Bailey е собственик на лейбъла Intabeats, утвърдена марка за по-дълбок и атмосферен дръм енд бейс звук.

Категоричен интерес предизвиква и събитието през април, което ще бъде продължение на успешната серия на H.M.S.U. – Broken Balkanz. Тазгодишното издание е замислено като своеобразна среща както на артисти, така и на дръм енд бейс фенове от Източна Европа. Участие в него са потвърдили вече 7 госта от съседни държави. Кулминационният момент в програмата ще бъде гостуването на легендата от MTV – Roni Size. Британецът е сред тримата най-известни в световен мащаб дръм енд бейс продуценти, нареждайки се на първа линия с имена като LTJ Bukem и Kosheen. Това ще бъде първото му посещение в България, с което ще представи и най-новия си проект – ремикс албума New Forms2.
За пръв път за концерт в зала Христо Ботев ще пристигне и Dynamite MC, с който Roni Size е работил многократно.

Понастоящем екипът на H.M.S.U. е в процес идентифициране и на партньорите, съвместно с които ще бъдат организирани серия от по-малки музикални събития с ясно изразена образователна насоченост. Идеята предвижда 9 събития в по-големите градове на страната, които са замислени като комбинация от срещи и обмяна на опит през деня и музикална част вечерта. С тази си инициатива H.M.S.U. се надяват както да разширят музикалния кръгозор на феновете на дръм енд бейс музиката в страната, така и да идентифицират и дадат насоки за развитието на млади таланти.
  
Дати на предстоящите събития
:

29 февруари 2008 / Sofia, Club Black Box “labeled:HMSU” (NetLabel launch; w/DJ Switch)
14 март 2008 / Sofia, Club Black Box         “back2SLAP” (exclusive b2b sessions)
29 март 2008 / Sofia, Club 4KM               “Double Drop (w/Black Sun Empire & Bailey)
11 април 2008 / Sofia, Club Black Box “Rookies” (young talents represent)
26 април 2008 / Sofia, Club 4KM              “Broken Balkanz” (meeting of nations)
                                                “The Legendary: Roni Size & MC Dynamite”17 май 2008 / Sofia, Hristo Botev Hall
юни 2008 / 9 cities in Bulgaria              “The Knowledge Series” (series of local events)

Сподели в: