Romaneno Project с концерт на 21 май

През месец май ще се разсмеете и разплачете, разчувствате и развълнувате, или просто разтанцувате с програмата на Студио 5.

Концерт на Guitarmirotrio

На 16-ти май от 22 часа в Студио 5 се насладете на авторската музика на Guitarmirotrio – Мирослав Иванов (китара), Димитър Карамфилов (контрабас), Росен Ватев (барабани). Заповядайте, вход – 5 лева.

Музиката на Астор Пиацола за джаз квартет

Музиката на Пиацола – един проект, който Еко и Рупето започнаха заедно, но вечността отне Рупето преди да чуе аплодисментите на развълнуваната публика по време на премиерата на "Аполония 2010".

Музиката на Пиацола дращи. Oblivion. Музика за спрялото време. Страстен танц. Танго като спомен, завинаги „вбразден” в душата. Танго като предчувствие. Като съдба.

Музиката на Астор Пиацола за джаз квартет в изпълнение на Веселин Веселинов-Еко (контрабас), Живко Петров (пиано), Христо Йоцов (барабани), Венцислав Благоев (тромпет) – 18-ти май, 22 часа Студио 5.

Концерт на Михаил Йосифов секстет

На 19-ти май от 22 часа секстетът на Михаил Йосифов ще поднесe джаз в най-красивия му вид с любов, хумор и много добра енергия. Ще чуете авторска музика на Мишо и джаз стандарти, подправени с вокално-инструменталните умения на саксофониста Наско Хаджиев и на тромбониста Вили Стоянов, който упорито продължава да практикува италианския си с пеене.

Михаил Йосифов секстет са: Мишо Йосифов (тромпет), Атанас Хаджиев (тенор саксофон), Велислав Стоянов (тромбон), Васил Спасов (пиано), Димитър Шанов
(бас) и Димитър Димитров (барабани).

Концерт на "Акага"

На 20-ти май от 22 часа големите музиканти от АКАГА ще вдигнат нивото на адреналина с една „Hot & Funky Night“.

През 2011 г. АКАГА празнува сериозен юбилей – 20 години на сцената. За това време бандата се утвърди с невероятния си професионализъм и неусетно се превърна в гаранция за страхотен купон и незабравимо преживяване. За 20 години през групата са преминали над 20 музиканта, като настоящият й състав е: Краси Куртев (бас китара), Петър Главанов (китара), Калин Петров (пиано), Димитър Митев – Дънди (барабани), Георги Велев (тромпет), Иво Казасов (тромпет), Красимир Кирилов – Джоджо  (тромбон). Създадена като фюжън формация, днес "Акага" прави смели компилации на тема фюжън-джаз, фънк, български фолклор, реге, соул. Любопитна подробност е, че всички музиканти от групата се познават от деца и са съученици от Музикалното училище в София.

За концерта си момчетата ще изпълнят както песни на James Brown, Chicago, Earth, така и техни авторски парчета. Много български музиканти намират прилика между "Акага" и „Chikago”. „Ние сме подбрали едни от най-големите хитове на "Chicago” и сме ги пипнали, както ние си знаем”, обяснява Иво Казасов. Това е музика, пипната за душата.

Концерт на "Романено"

На 21-ви май от 22 часа "Romaneno Project" – Нено Илиев (вокал, акордеон), Борил Илиев (саксофон), Вили Стоянов (тромбон), Мишо Йосифов (тромпет), Васил Спасов (пиано), Георги Дончев (бас) и Венцислав Радев (барабани) ще подпалят сцената на Студио 5 с горещата си музика и присъствие.

Най-добрите ромски музиканти в България срещат най-добрите джаз музиканти в България и така се случва Romaneno Project. Защо? Заради музиката. За да споделят това, което умеят най-добре и то им носи удоволствие, с всички, които обичат еклектиката. С всички, които смятат, че тази комбинация е невъзможна, а след като ги чуят, че е невероятно добра.

Неделен клубБиг бенд "Брас асоциация

На 22-ри май от 22 часа и на 29-ти май от 22 часа в Неделен клуб на Студио 5 можете да се насладите на  виртуозните изпълнения на биг бенд „Брас асоциация”. Колоритният 17-членен състав на бенда е ръководен от маестро Ангел Заберски.

Това са: Михаил Йосифов, Милен Петров, Мартин Ташев, Тодор Бакърджиев и Владимир Митин – тромпети; Велислав Стоянов, Божидар Василев, Димитър Стоев, Кирил Зафиров – тромбони; Димитър Льолев – алт саксофон, Денис Попстоев алт саксофон, Атанас Хаджиев тенор саксофон, Венко Георгиев – тенор саксофон, Тодор Цачев – баритон саксофон; Стоян Янкулов – барабани, перкусии, Димитър Шанов – контрабас, Ангел Заберски – пиано, аранжимент и композиции.

Концерт на Mango Duende

Mango Duende не е нов състав на българката латино сцена, но както винаги продължава да поднася изненади на публиката си, жадна за нови латино авантюри. 26-ти май, 22 часа специално за Студио 5, една вечер с неподправения вкус на Куба и латинска Америка в най-акустичния вариант на групата. Ще се чуят емблематични произведения от репертоара на Буена Виста и други икони в кубинската музика. Колективът, оглавен от Алекс Линарес (Перу) ще представи някои от най-ярките млади таланти на латино и джаз сцената в България – Христо Ганев, Борис Таслев, Теодор Петков, Тодор Бакържиев, Кирил Зафиров, Борислав Бояджиев.

Концерт на Йълдъз Ибрахимова – "Back to my love"

На 28-ми май от 22 часа една от най-големите джаз певици у нас Йълдъз Ибрахимова ще изнесе концерт на сцената на Студио 5. Програма е кръстена на едноименния й албум – „Back to my love”, посветен на паметта на съпруга й – политикът Али Динчер. С „Back to my love” Студио 5 ще се включи в Салона на изкуствата 2011 в НДК. На сцената с Йълдъз ще излязат маестро Живко Петров (пиано), Христо Йоцов (ударни) и Веселин Веселинов – Еко (контрабас).

За музиката, която ще изпълни в този концерт Йълдъз Ибрахимова казва, че това е връщане към нейната любов – джаза.

„В певческата си кариера издадох много и различни албуми: с модерен джаз, етно-джаз, руско-цигански романси, смесени с класика и джаз, детски песни и други. Албумите:”Balkanatolia”, “Marcanja”, “Chamber Music Life” – смесица от различни видове музика като последния двоен албум „30 Years on Stage”, но нямах само албум с джаз стандарти.

Джазът за мен е музиката на свободния дух. Песните, които избрах за този албум са песни, някои от които съм пяла в ученическите си години в музикалното училище и консерваторията, извън обучението ми по класическо пеене.

Тези прекрасни песни, писани в началото и средата на миналия век са станали класика, слушани и харесвани от няколко поколения. Това е музика, създадена с любов, от която имаме особена необходимост ние, съвременните хора, заобиколени от технически чудеса, към които все повече се пристрастяваме, забравяйки за чистото и вечно чувство – любовта!”     

Билети 15 лева на касата в Студио 5, билетен център НДК.

Безсмъртно танго

На 29-ти май от 19 часа можете да присъствате на театралната постановка на Кева Апостолова – „Безсмъртно танго”. Това е първият от поредица спектакли, които клубът обеща да представи наред с концертната си програма.

„Безсмъртно танго” е лирична комедия, която разкрива съкровените чувства, които вълнуват влюбената жена. Спектакълът звучи съвременно, като отговаря на вечните въпроси за любовта, омразата, съществуването на идеалния мъж, страха от самотата, бягството от безизходицата. Това е комична и драматична среща между две жени влюбени в „единствения” мъж. В този водовъртеж от емоции ни поставят Мери и Ана, в ролите: Стефка Янорова и Красимира Кузманова. Режисьор на спектакъла е Бойко Илиев, а за доброто настроение допринася и звучащото през цялото време аржентинско танго.

Концерт на "Rubikub"

"Rubikub" са Веселин Веселинов-Еко (бас), Краси Тодоров (пиано), Ангел Дюлгеров (китара), Росен Ватев (барабани) и Гери Турийска (вокали). Проектът представлява смесица от поп, джаз и боса нова, като в репертоара на групата са включени шест авторски композиции. Първият сингъл на "Rubikub" – „Uh Ah Oh” е вече готов и в края на месец май се очаква да озвучи родния ефир. Всички мелодии и текстове са на Гери Турийска, а аранжиментите – на музикантите зад нея. Езикът, на който тя е избрала да пее е английски. Сред кавърите, които "Rubikub" ще изпълнят на 31-ви май от 22 часа са песни на Nouvelle Vague, Dusty Springfield, Маssive Attack  и други. 

Билети
за всички събития на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн.

Сподели в: