Richie Hawtin и Magda за Viva Beach 2

Метрополис обещава поредното невероятно морско парти с еднo от най-емблематичните имена на електронната сцена.

Една от най-харизматичните личности на ди джей сцената през последните 15 години Ричи Хоутин идва у нас на 3 август (петък) за едно от най-горещите летни партита Viva Beach 2, организирано от Метрополис. Сцената на големият DJ ще бъде на плаж Какао в клуб Сърф в Слънчев бряг.

Ричи Хоутин е роден в Англия, но е известен като канадски електронен изпълнител, повлиял изключително втората вълна детройтски техно артисти в началото на 90-те. Под псевдонима Plastikman, който Хоутин използава допреди няколко години, създава и едни от най-неверояните минимал сетове през последната декада.

Репутацията на Ричи е повече от уникална. Хоутин пуска intelligent, minimal техно сетове, използвайки high-tech електроники като дръм машини и дигитална миксираща техника. През 1990 г. заедно със своя приятел John Aquaviva създават лейбъла Plus 8, а през 1998 г. стартира и лейбъла Minus, предимно за негови собствени проекти. Хоутин се нарежда под номер 11 в най-престижната класация в света, тази на DJ Magazine. Магда е неизменен спътник от 5 години на Ричи на световните му турнета. Тя е и един от най-изявените артисти на лейбъла Minus. Заедно с тях идва и официалният VJ на компанията Али Демирел, чиито изключителни визии допълълват еуфорията от страхотните сетове на Hawtin.

Ди джей Стивън, Смърф, Ясен Петров и още няколко прогресиращи млади ди-джеи, ще представят българската сцена.   

Сподели в: