Richard Marx ви кани на романтичен концерт в зала 1 на НДК

Супер звездата Richard Marx пристига за първи път в България за концерт на 2-ри ноември 2010, когато в зала 1 на НДК ще изпълни на живо едни от най-красивите свои песни.

Изпълнителят на вечните "Hazard", "Endless Summer Nights", "Right Here Waiting" "Now and Forever", обещава да накара всеки в залата да се почувства като “скъп гост в хола му”, а изживяването да бъде “интимно” и неподправено. Той ще стъпи в София ден преди концерта, придружен от двама от синовете си. Носителят на “Грами” за 2004-та в категорията “Песен на годината” и един от най-успешните автори на песни и продуценти в музикалния бизнес пристига в София по покана на LOUD CONCERTS.

Билетите за концерта все още могат да се намерят в интернет в мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg, в Билетен център в НДК и в магазините на Office1Superstore, Тeхномаркет, M-Tel, Мултирама, Оrange. Цената на билетите е от 35 до 80 лв.

Впечатляващ глас, изключителен певец, музикант, текстописец и продуцент – Richard Marx влиза в музикалния бизнес със замах. Звездата му на изпълнител изгрява през 1987 още с дебютния му сингъл “Don’t Mean Nothing”, който става абсолютен хит и се продава в над 3 милиона екземпляра. Само за три години – от 1987 до 1990 Richard Marx успява да постави и рекорд с броя на хитовете си – става първият мъж певец с цели 7 свои песни в Top 5 на Billboard’s singles chart. Три от тези седем са и №1 хитове – “Hold On to the Nights,” “Satisfied” и неповторимата “Right Here Waiting.” Освен това Richard Marx може да се похвали с фаталните тринадесет №1 хита в класациите на Bilboard и над 30 милиона продадени албума до сега.

Richard Marx има три номинации и една статуетка Grammy, която получава през 2004 за песента “Dance With My Father”, която пише за великия Luther Vandross.  Номиниран е за Favorite male singer на American Music Awards, а през 1992 е отличен в Billboard Music awards за Най-продаван съвременен изпълнител. През същата година песента “Hazard” от двукратно станалия платинен албум “Rush Street”, е обявена за Международна песен на годината на Australian Music awards. През 1994 албумът “Paid Vacation” също добива платинен статус, а включената в него “Now and Forever” не само е в Top 10 на Billboard Pop Chart, a остава под №1 в класацията цели 13 седмици. Повече от песните му са в стил pop и soft rock, но най-много от хитовете му са балади, достигнали сатута на “вечни”.
Не на последно място Richard Marx успява и се налага, като едни от най-успешните съвременни продуценти в световния музикален бизнес. Почти паралелно на шеметната му музикална кариера, той успява да развие и тази страна на музикалния си талант. В списъка на артистите, с които работи са имената на *NSYNC, Barbra Streisand, Kenny Rogers, Sarah Brightman, Luther Vandross, Lara Fabian и др. Напоследък пише и продуцира някои от записите на Natalie Cole, Michael Bolton, актьора Hugh Jackman и още.
През лятото на 2006 Richard Marx е специално поканен да заеме мястото на китарист в “Ringo Starr’s All-Star Band” в американското турне на звездната банда. Двамата (Ringo и Richard) пишат и записват и обща песен, която е включена в първия соло албум на Ringo Starr, на пазара от началото на 2010  –  “Y Not”.

Сподели в: