RICCHI E POVERI идват за коледен концерт в София

Любимците на няколко поколения, печелили неведнъж наградите на фестивала "Сан Ремо" RICCHI E POVERI  ще изнесат концерт в зала 1 на НДК на 21 декември.

По време на последното си гостуване те се зарекоха, че скоро ще се върнат, и ето ги отново при нас  по покана на музикална компания ЖОКЕР МЕДИА, дни преди Коледа.

Билети за концерта който ще бъде представен на 21 декември в зала 1 на НДК от 19.00 часа, може да намерите в онлайн е мрежите на  Еventim.bg и касата на билетен център НДК на цени от 30 лв. до 80 лв.

За RICCHI E POVERI:

Историята на RICCHI E POVERI (богати и бедни) , една от най-гъвкавите формации на европейската сцена започва в Генуа през 1968 г.

Дебютът на Angela Brambati, Angel Sotgiu, Franco Gatti и Marina Occhiena (която напуска групата през 1981 г.) е с песента "The Last Love".

Групата е забелязана от Франко  Калифано, който става техен продуцент в продължение на няколко години. Те продават повече от двадесет милиона албума в световен мащаб, достигайки върха на италианските класации със своите уникални интерпретации.

Поканени да участват и да представят Италия в Евровизия, както и многократно във фестивала Сан Ремо, успявайки да спечелят през 1985 г. с песента "Ако се влюбя."

Благодарение на голямата им гъвкавост и ирония, са  поканени да участват в  някои телевизионни формати, като руския Х-фактор, където бяха жури.

Случайностите ги преследват още от старта на кариерата им. Франко, вече на 70, и Анджело, който през февруари стана на 67, са част от генуезката група „Джет”,  по- късно приятелството му с Анджела стига до там, че тя става третият член на бъдещата група и води в състава приятелката си Марина, за да направят имитация на супер популярните по онова време американци „Мамас енд Папас”.

По-късно „АББА” имитират „Рики е повери”. Именно това име избира за групата първият им продуцент,  „богати на идеи и мечти, но бедни откъм джобове”. След това излиза първият им сингъл – кавър на „Би Джийс”.
През 1970 г. участник в Сан Ремо се разболява и те излизат на сцената „ по заместване”. С „Първото красиво нещо” стигат до второто място. Истински звезди обаче стават следващата година, когато пеят „Каквото ще става…” или Che sara’- хит на Хосе Фелисиано, който ги прави известни.
„Рики е Повери” в момента продължават да бъдат суперзвезди.

Страхотната песен Che sara  посветиха на своите приятели от "Фамилия Тоника". Италианската преса ги обяви за най-концертиращата в чужбина поп формация.

Сподели в: