Red Hot Chili Peppers пускат 18 неиздавани песни

Red Hot Chili Peppers обявиха, че ще разкрият 18 неиздавани по-рано парчета от звукозаписните сесиите на последния си албум “I’m With You”. Всяка от песните ще бъде достъпна навсякъде по света както в дигитален формат, така и на седеминчов винил.

Първата двойка – “Strange Man” на А-страна и “Long Progression” на Б-страна – ще бъде издадена на 14 август 2012, втората – с песните “Magpies” и “Victorian Machinery”, ще излезе на 11 септември 2012, а третата двойка – “Never Is A Long Time” и “Love Of Your Life” – ще се появи на 2 октомври 2012.

Четвъртата, петата и шестата двойка, на които не се съобщават заглавията на песните, ще бъдат издадени съответно на 6 ноември, 4 декември и 18 декември 2012 година. Последните три плочи ще се появят в началото на 2013 година. Всяко от деветте седеминчови издания ще могат да бъдат комбинирани от феновете, като по този начин ще се създаде едно по-голямо произведение.

“Да откриеш песни, които да си подхождат с други, е специална задача, която изисква точните хора… и точните песни”, казва китаристът на RHCP, Josh Klinghoffer. Някои песни някои звучат по-добре заедно с други, а останалите се нуждаят от повече внимание и допълнителна грижа. Това са именно такива парчета”.

Всяка от деветте седеминчови плочи ще включва артуърк от Kelsey Brookes. Добре документираните основи в микробиологията, сърф културата и фолк изкуството, които има зад гърба си артиста и които ясно личат от творчеството му, са пречупени през призмата на крещящи цветове, дръзки образи и вечни мотиви. Негови творби са се появявали в безброй шоута на групи, арт изложения и списания като “GQ”, “Modern Painters”, “Juxtapoz”, “Beautiful Decay” и “Dazed & Confused”.

В момента Red Hot Chili Peppers са на световно турне в подкрепа на актуалния си албум “I’m With You” и свирят в напълно разпродадени зали по цял свят. На 1 септември ги очакваме и в София, когато култовата банда ще изнесе първото си шоу у нас.

Още на Kafene.bg:

Излезе най-новият сингъл на Red Hot Chili Peppers „Brendan’s Death Song”

Red Hot Chili Peppers с нов клип към песента Look Around

Световното турне на Red Hot Chili Peppers ще премине и през България

Сподели в: