Red Hot Chili Peppers изнесоха първия си концерт за 4 години

Събитието беше първото участие на живо на Red Hot Chili Peppers от 4 години насам, концертният дебют на китариста Josh Klinghoffer с групата, както и своебразна премиера на парчетата от албума “I’m With You”.

В петък басиста на Red Hot Chili Peppers, Flea, пусна съобщение в своя профил в Twitter, което гласеше: „Беше прекрасно преживяване да свирим за хората от Биг Сур до библиотеката Henry Miller снощи… разбихме! Страшно яко!” Миналата седмица Red Hot Chili Peppers проведоха своето първо участие пред публика на живо от 4 години насам, като изнесоха концерт за подбрана публика от 300 души в града Биг Сур, Калифорния. Това беше и дебютът на живо на новия китарист Josh Klinghoffer с групата. Концертът се проведе под открито небе, на поляна до културния център Henry Miller Memorial Library в града. Flea притежава къща в този район и по-голямата част от публиката за този специален концерт е била от приятели и съседи. Red Hot Chili Peppers изпълниха песните от предстоящия си албум “I’m With You”.

„Всяка следваща песен е нещо ново – това са неща, които не сме свирили преди”, обяви Anthony Kiedis по време на събитието, съобщава Rolling Stone. Един от старшите редактори на списанието – David Fricke – публикува ревю на концерта, описвайки изпълненията на новите песни като „динамично предварително прослушване на широката гама от поп и психеделично усещане в ‘I’m With You’”. 

Red Hot Chili Peppers изнесоха още два подобни частни концерта през уикенда, а тази седмица групата тръгва на турне в Азия, като Klinghoffer не е единственото ново попълнение. Перкусионистът Mauro Refoscco, който е работил с Flea в групата на Thom Yorke – Atoms for Peace – и е участвал в няколко парчета на Red Hot Chili Peppers от различни албуми, ще пътува с тях на предстоящото им турне и ще свири на конга. През есента Red Hot Chili Peppers ще са в Южна Америка и Европа за концерти в подкрепа на “I’m With You”, който излиза на 30-ти август.

Албумът “I’m With You” на Red Hot Chili Peppers ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. 

Сподели в: