Ragga Muffin парти и представяне на клипа към първия български ридим

На 27 януари в клуб Mixtape 5 ще се състои третото издание на поредицата партита Ragga Muffin. На него ще бъде представен клипът към първия български RIDDIM (ямайско-английски вариант на думата rhythm). Терминът означава традиция в ямайската музика, в която на един и същи инструментал различни изпълнители записват свои различни версии.

Резултатът са няколко отделни парчета с обща хармония, но и уникално звучене. С годините практиката се разпространява в стиловете reggae, dub, ragga, dancehall, jungle, grime и dubstep, а скоро се появяват и ридими от ранга на Real Rock с рекорден брой вокални версии и десетилетия преоткриване.

Разбира се, масовата култура също се възползва от идеята и резултатът са глобални хитове, като Get Busy на Sean Paul върху Diwali riddim и Welcome To Jamrock на Damian Marley върху World Jam riddim.

На 27 януари ще бъде представен и първият български ридим, който обединява артисти от Ямайка, САЩ и Европа. Той носи името Bun Vampayah и е продуциран от Zafayah от Roots Rocket – първия български реге лейбъл.

Bun Vampayah ще излезе като специална компилация, но преди това всички присъстващи на събитието ще видят клипа към части от нея, озаглавен Bun Vampayah Medley. Във видеото участват ямаецът Ras Zacharri и българите Zafayah, Jahmmi Youth, Kappa Irie и Sen I, който е и режисьор на клипа. Оператор е Симеон Кермекчиев, а монтажът е дело на Astro Кit.

Освен техните гласове в един специален ридим-сет на живо по време на Ragga Muffin атмосферата ще разгорещят сетовете на Selector Lazy Face (Jamaica Air Force), Emil Prize (Camp Sessions) и Sava (Camp Sessions).

Обещанието е за денсхол, реге, рага и джънгъл танци до ранна утрин.

Началото е в 22.00 часа, а входът за пристигналите навреме е 5 лева. 8 лева струва присъединяването към партито след полунощ.

Още на Kafene.bg:

Връчиха наградите на победителите за Best DJ & Best Club на България

Сподели в: