„Radiohead” предоставят своя песен за телевизионен клип на WWF в България

Британската рокгрупа „Radiohead” предостави безвъзмездно своя песен за кампанията за климатичните промени в България на международната природозащитна организация WWF. Фрагмент от песента “I Will” е използвано в телевизионния клип, който вече може да се види в ефира на медийните партньори на кампанията.

„Radiohead” са сред рок изпълнителите, които мислят за опазването на природата и промените в климата. Те се отказаха от участие в турнета, докато не се намери достатъчно сериозен начин за компенсиране на емисиите парникови газове, които се излъчват при тяхното осъществяване.

Освен телевизионен е подготвен и радио клип. Те насочват общественото внимание към промените в климата. Клиповете могат да бъдат видени и чути в българската интернет страница на WWF – wwf.bg. Там е описана причината за промените в климата, какво се случва заради тях и какво може да направи всеки човек, за да ги ограничи.

Спирането на осветлението, когато излизаш от стаята, може и да не изглежда голямо геройство, но спестява електроенергия. Тя често е произведена от топлоелектрически централи, които отделят въглероден диоксид, обясняват от WWF.

Климатичните аномалии се случват тук и сега. Можем да ги спрем”, е основният мотив в кампанията на WWF. Тя е разработена про боно от рекламната агенция "Огилви енд Мейда София" и е подкрепена безвъзмездно от над 50 български медии и партньори.

Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF [Ве-Ве-Еф] развива дейности в над 100 държави с помощта на 4000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. В България WWF се грижи за защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони.

Медийните партньори, подкрепили кампанията досега са:

  • Телевизии: bTV, GTV, MAD, Нова телевизия, Travel TV, TV7
  • Печатни медии: Дневник, Една седмица в София, Elle, The Explorer, FHM, Gentleman, Happy Weekend, HiFi, Highflights, Inside, Intro, Капитал, Капитал Light, Madame Figaro, Мениджър, National Geographic, Одисей, Програмата, Списание 1, Тя, Vagabond
  • Радио: Тангра Мега Рок, Дарик, Атлантик, RFI
  • Интернет: aha.bg, az-jenata.com, darik.net, diploma.bg, dir.bg, dnes.bg, econ.bg, gong.bg, investor.bg, kafene.bg, mail.bg, moitepari.bg, moreto.net, Нет Инфо.БГ, snimka.bg, edno.bg, gorichka.bg, idg.bg, teentopic.net,,
  • Външна реклама: Metropolis, Wall
  • Печатници: J-Point, Print Time, Red Points, Билборд
  • Мултимедийна реклама: ЙОМ Адвъртайзинг, Метромедиа
  • Предоставяне на пространство: Business Park Sofia, Mall of Sofia, Тенис клуб Малееви

* * *

Популярни лица подкрепят WWF кампанията за чисти природни паркове
Природата на Вършец

Сподели в: