Presidance хвърлят ръкавицата към Lord of the dance

Танцово шоу номер 1 в Унгария Presidance ще засенчи грандиозния успех у нас на световноизвестния Lord of the Dancе, убеден е основателят и хореограф на шоуто Берталан Вари.

Спектакълът по стара унгарска легенда ще бъде представен за първи път в България на 15 май 2011 г. в зала 1 на НДК  в рамките на Унгарската седмица и по случай европейското председателство на република Унгария. Организатори на събитието са АРТ БГ и „Програмата“ с подкрепата на Посолството на Република Унгария и Унгарския културен институт.

Носител на множество  престижни награди, Вари влага цялата си енергия и новаторски подход за създаването на една висококачествена шоу продукция на 21 век. Специална сценография, плазмени екрани и пищни пироефекти създават усещането за феерия от цветове и допълват въздействието на автентичния унгарския танц, поднесен от едни от най-добрите танцьори в Европа.  Посредством уникалното съчетание от класически и модерни мотиви в изпълнението си момичетата и момчетата от Presidance поставят нови стандарти в танцовото изкуство.

Шоуто на Presidance на 15 май в зала 1 на НДК е заключителното музикално събитие от Унгарската седмица, която ще се проведе между 12 и 17 май. Специално за Унгарската седмица у нас пристигат също симфоничният оркестър на „100-те Цигански Цигулки“ от Будапеща, които ще свирят пред българска публика на 13 май в зала 1 на НДК и легендарната рок група Омега, която ще видим  на 14 май в зала 1 на НДК.

Музикалните акценти от Унгарската седмица ще бъдат съпътствани от поредица бизнес и кулинарни мероприятия, за които повече подробности ще бъдат оповестени съвсем скоро.

Билети за концертите на „100-те Цигански Цигулки“, Омега и Presidance, включени в Унгарската седмица, могат да бъдат закупени от Билетен център НДК, разпространителската мрежа на Eventim, както и онлайн.

Вижте още:
Спечелете билет за 100 цигански цигулки

Сподели в: