Poster House гостува в Габрово

Графиците Люба Томова и Ненко Атанасов откриват изложба от плакати в Дома на хумора и сатирата в Габрово. Авторите излагат общо 30 цветни плаката, вдъхновени от различни  актуални теми – общуването между хората, правата на човека, равноправието, толерантността, грижата за децата, изкуството, културата, нещата от живота. Творбите на двамата артисти се отличават с оригинални дизайнерски решения, като целта им е да информират, но и да провокират зрителите.

Съместната изложба "15:15" на двамата автори е част от програмата на Дома на хумора, посветена на Европейската година на творчеството и иновациите – 2009. Те ще представят творбите на собственото си студио за графичен дизайн- Poster House. На вернисажа на изложбата музикални поздрави към художниците и гостите ще поднесе младият габровски изпълнител Цветомир Цанков.

Люба Томова е лауреат на награда за графичен дизайн от „Реклама експо“ (2008) и на Специалната награда на Христо Бойчев за плакат на пиесата „Полковникът Птица“ от V Международно триенале на сценичния плакат – София (2007).

Ненко Атанасов е носител на многобройни престижни награди и отличия: Първо място в конкурс за лого на Оперативна програма „Транспорт“ (2008), Първо място в конкурс за лого на кампанията за пътна безопастност  „Аз спасявам живот“ (2007), Първо място в конкурс за лого на обществен форум „Родопа – гласът на времето“  (2007), Второ място в конкурс за лого на Камарата на инженерите по геодезия. (2007), Първо място в конкурс за плакат на Информационния  център на Европейския съюз в София (2004).

Изложбата се открива на 12 февруари ( четвъртък) от 17.30 часа в зала 7 на Дома на хумора и сатирата в Габрово.

Самостоятелна изложба на Петко Йончев в Габрово

Сподели в: