Portishead издават албум с радио сесията от Берлин

Portishead ще издават албум с радио сесията от Берлин. Но преди това нов студиен албум и европейско турне.

На 19 март Portishead записаха на живо радио сесия във Фънкхаус, Берлин. Осемте песни бяха излъчени по Радио Айнс и ще бъдат издадени след турнето им, което започва на 26 март.

Освен това съвсем скоро ще излезе и третият, така чакан нов студиен албум на бандата. Озаглавен недвусмислено Third, материалът ще се появи на музикалния пазар на 28 април 2008. След 11 годишна пауза!!! Той следва едноименния Portishead от 1997.

Освен на компактдиск, Third ще излезе и като лимитиран бокс сет, който ще включва двоен винил, 1GB USB във формата на буквата Р, винил на пилотния сингъл Machine Gun и репродукция на Ник Уф. В USB-то ще бъде включен албума и видеоматериалите Ade’s House, Machine Gun, The Rip live @ Mr Wolfe’s, We Carry On и The Truly Spectacular Universal Conference Film. Притежателите на USB стика ще получат и допълнително съдържание, което ще им бъде предоставено през годината. Боксът ще бъде лимитиран в 10 000 бройки и може да бъде поръчан предварително от сайта на групата www.portishead.co.uk.

Бристълските легенди Portishead са една от най-значимите групи в съвременната музика. В началото на 1990-те те дефинираха понятието "трип-хоп" заедно  с Massive Attack и Трики. През 1994 излезе дебютният им албум Dummy, който постигна успех не само в Европа, но и в САЩ. Хит синглите от него са „Numb”, “Glory Box” и “Sour Time”. През 1995 те спечвлиха за Dummy престижната награда Mercury. Вторият им албум, едноименният Portishead, е от 1997, като и трите сингъла от него: “Cowboys”, “Over” и “All Mine” влязоха в Топ 10 на Великобритания.

Сподели в: