PLAY/BACK вдъхновен от творчеството на Педро Алмодовар – задължителен!

В рамките на дните, посветени на проектите осъществени с помощта на Рерурсен регионален център за култура  „Фабриката” – гр. Габрово гостува и спектакълът PLAY/BACK, вдъхновен от творчеството на Педро Алмодовар.

Мястото – червената зала на Център за култура и дебат „Червената Къща”, час – 20.30 ч., дата 09.05.2008 г.

Спектакълът е взел участие вече на 4 фестивални форума в България, три от които свързани с работата на дебютантите в областта на изпълнителските изкуства.

“Някъде след около 30 години живот на земята разбираш, че всичко, което ти се случва е игра от повторения с различни герои и роли и с различна продължителност. Ритъмът на повторенията може бъде като ремиксирана боса-нова, танго, електро чил-аут, дъжд, съсък от току-що отворена кутия с кока-кола или просто едно дълго и дълбоко издишване…

Плейбекът е осигурен, актьорите също… остава да се научим да живеем. Когато сутрин се събуждаш, какъв ли е първият въпрос, дума, чувство, с което правиш кафето си, пушиш първата цигара или заставаш под топлите струи на душ-кабинката? Моите първи думи са скреч от звук, прозявка, бърборене и едно голямо: “ Тук съм!!!”. Ето така би трябвало да изглежда визитката на Пати Дифуза – нашата звезда, гениална авторка на порнофоторомани, героиня от романа на Педро Алмодовар “Пати Дифуза /каталог на травми и пороци”. Всъщност това е визитка на всички хора, заредени с желание да живеят, общуват, да се развиват, независимо възрастта, професионалният опит, етнос, пол, убеждения и пр.

Това е и визитката на един спектакъл, посветен на желанието да живееш с онази патетика на живеенето като процес, копнеж, любов, драма, взрив от емоция, страст или катарзисно смирение. Из режисьорския дневник на Елица Матеева за последния й спектакъл “PLAYBACK”2007

“PLAY/BACK” екип:

Диана Любенова, Ралица Ковачева-Бежан, Невена Денчева, Слава Георгиева, Николай Чилов, Златко Митрески, Светломир Радев

Музикално оформление: Елица Матеева, Ивайло Миленков, Диана Любенова, Златко Митрески  

Консултант движение и пластика: Юлиана Сайска

Сценарий, концепция, постановка: Елица Матеева

Сценография, костюми: Доника Кирова

Мултимедия: Елица Матеева

Плакат-дизайн: Мария Ангелова

Глас: Владимир Люцканов

Сподели в: