Pink Martini: нежна буря от щастие в НДК

Pink Martini идват на концерт в София, в зала 1 на НДК, на 16 октомври. Изящната вокалистка Сторм Лардж ще оглави „посланиците на щастието“ в София с песни на испански, фарси и румънски.

Тя става популярна зад Океана след участието си в шоуто „Rock Star: Supernova“, където впечатлява с изпълненията си на известни рок хитове. През 2009 представя автобиографичния спектакъл „Crazy Enough“ при безпрецедентен интерес от публиката и напълно разпродадена зала в продължение на цели 17 седмици. Преди две години Сторм получава покана от лидера на Pink Martini Томас Лодърдейл да се присъедини към групата.

Освен Лодърдейл и Лардж, на сцената на зала 1 ще видим Робърт Тейлър (тромбон), Гевин Бонди (тромпет), Никълъс Кроса (цигулка), Панси Ченг (виолончело), Дан Фенъл (китара), Фил Бейкър (контрабас), Тимъти Нишимото (вокали и перкусии), Брайън Лавърн Дейвис (барабани и перкусии) и Антъни Джоунс (барабани и перкусии). Заедно с постоянния състав на групата към турнето, посветено на Get Happy, се присъединяват още седем изпълнители.

Pink Martini вече се готвят усилено за световната премиера на новия си албум „Get Happy“, която ще се случи днес. Американските изпълнители с еклектичен стил и многолика музика се провъзгласиха за посланици на щастието и на 16 септември отпразнуваха в аванс излизането на албума с голям безплатен концерт на централен площад в родния си град Портланд, Орегон. Точно месец по-късно Pink Martini ще излязат и пред българската публика в зала 1 на НДК, за да изпълнят песни от „Get Happy“ и селекция от най-доброто от предишните си албуми.

В новия албум на Pink Martini има 16 песни. Освен на английски, в Get Happy музикантите са записали парчета на немски, френски, китайски, японски, испански, фарси, турски и румънски. Работата по предстоящия им диск продължава 18 месеца. Интересното е, че в него участва известният канадски изпълнител Руфъс Уейнрайт, а в една от песните феновете ще чуят и радио кореспондента на Белия дом – Ари Шапиро, който е близък приятел на групата.

Билетите “Ранно пиле” за концерта на 16 октомври на цена от 25 лв. са изчерпани, но има все още на цени от 35 и 80 лв и са достъпни в Билетния център на НДК, както и:

Онлайн и в мрежата на Eventim.bg /Germanos, Пикадили, Техномаркет, ОМВ и др./
Онлайн и в мрежата на Тicketportal.bg /НДК, Офис 1, Booktrading и др. /
Онлайн и в мрежата на Tixgate.bg /касите на EasyPay /

Сподели в: