P.I.F. с нов сингъл – Messiah

След три албума и няколко от най-емблематичните за последното десетилетие български парчета, P.I.F. се завръщат на музикалната сцена с нов, супер модерен звук. Ексклузивно по Z-Rock от понеделник (20 октомври) ще чуете сингъла Messiah. Парчето е композирано от Димо Стоянов, аранжиментът е на P.I.F, текстът е отново на фронтмена Димо. Смесването е направено в Щатите от Брайън Гарднър, носител на 9 награди Грами и в чието портфолио стоят над 750 имена на известни артисти, с които той е работил като Тина Търнър, Metallica, ABBA.

За приятелите на бандата по-твърдият саунд и излизането от рамките на така характерното P.I.F. звучене може би няма да е чак такава изненада. Известни като една от най-впечатляващите български лайв банди, на живо P.I.F. доста често загряват феновете си с по-здрави китари и агресивни вокали. Това досега обаче никога не се е случвало в радио ефира.

Малко повече инфо за парчето и всичко ново около бандата от самия Димо, основател и вокал на P.I.F.:

Как си Димо, какво ново около теб и бандата напоследък?
Благодаря, добре съм. Новото е, че вече имаме почти готов нов, четвърти албум и продължаваме да записваме.

Къде бяхте толкова време, защо чак сега има нещо ново от вас?
Винаги е излизало нещо ново. Просто сега имаме зад гърба си Вирджиния Рекърдс, нашият нов лейбъл. За сега нещата изглеждат доста обещаващи. Най-важното е, че си оставаме такива, каквито винаги сме били.

Новото парче е на английски, ще има ли скоро нещо и на родния език?
Да, освен него има и други на английски. Естествено, има и на български. Но все пак…всички сме слушали, слушаме и харесваме например парчетата на Майкъл Джексън, който не знам защо не пее на български, хаха. Но си го харесваме, нали. А и не е само той.

Звукът е много здрав, какво провокира промяната? Това няма ли да разочарова феновете?
Промяна няма! Винаги сме правили това, което ни дойде отгоре като сигнал, ха! Просто сега звукозаписната ни компания реши, че това е парчето, с което трябва да тръгнем. Това не означава, че всички останали песни са такива, макар че още в предишни албуми имаме заявки за такова звучене.

Какво слушахте вие, докато мислихте Messiah? Разкажи накратко идеята на парчето.
Песните ми идват по различно време и никога не са повлияни от слушането на някоя банда. Специално това парче ми дойде в колата, зад волана, в едно задръстване.

Мислите ли за цял албум, кога да го чакаме?
Никога не мислим за такива неща. Просто в един момент се замисляме, че имаме записан материал за албум и става „Айде да го издадем” и така.

Къде и кога да ви гледаме лайв?
Можете да проверявате на www.myspace/pifband.com и www.pifbg.com. Който търси – намира Но все пак – на 25 октомври сме в Маската.

Награди
Първият, едноименен албум на бандата, P.I.F., печели наградата за албум на годината на годишните музикални награди на телевизия ММ през 2001. След това бандата има три номинации от музикалните награди на Радио Тангра. Сингълът Невидимо дете от албума "Pictures In Frames" печели наградата на публиката от фестивала „Рок Експлозия”, Бургас.

На наградите на десетилетието на телевизия ММ (9 октомври 2008) бандата беше номинирана в две категории: с „Приказка” в категорията най-добра рок/алтернативна песен на десетилетието и с едноименния първи албум P.I.F в категорията Най-добър рок/алтернативен албум на десетилетието.

Сподели в: