Paradise Lost и Tiamat ще свирят в Каварна

Известни са още две от групите, които ще гостуват на Каварна рок фест 2011. Това са готик метъл иконите Paradise Lost и Tiamat. Първите ще се качат на сцената на фестивала на 15-ти юли, в ролята на ко-хедлайнери заедно с вече обявените финландци от Sonata Arctica. И двете групи ще изпълнят пълните си лайв сетове, като на Paradise Lost се пада честта да закрият първата фестивална вечер. Tiamat ще забият на Стадион Калиакра на 16-ти юли. Очаква се да бъде обявена и групата хедлайнер за тази вечер.

Традиционният рок фестивал, Каварна рок фест, ще се проведе за шеста поредна година от 15-ти до 17-ти юли в Каварна! На тазгодишния фестивал, в рамките на три дни ще гостуват някои от най-големите и обичани от феновете имена в съвременната екстремна рок и метъл сцена.

Билетите за крайморското събитие са вече в продажба в мрежите на Ticketstream и Eventim.
 
Цената на еднодневен билет за фестивала е 40 лева, a тридневният пропуск90 лева. Първоначално в продажба са билетите за трите дни на фестивала. Каварна рок фест 2011 продължава традицията и ще зарадва феновете с едни от най-добрите цени на билети за събитие от подобен род в България.

Както и през миналогодишното издание на рок фестивала,  и този път организаторите от Loud Concerts и Oбщина Каварна са подготвили за феновете на тежката музика разнообразни атракции, съпровождащи фестивала. Отново ще има кран за бънджи скокове, фестивално радио, което ще звучи през целия период на феста и signing sessions с групите, участващи в Каварна рок фест 2011.

Paradise Lost
:
От началото на групата през 1988 досега, Paradise Lost не спират да издават уникални албуми и да правят убийствени концерти. Те са не само едни от основателите на готик метъла с албума си “Gothic” (1991), но и сред групите, които не се страхуват да прескочат границите на стила, който са създали, да експериментират и винаги да са крачка напред от музикалните тенденции. Последният им стидиен албум "Faith Divides Us – Death Unites Us" е живото доказателство за новаторската традиция и затвърждава мястото на PARADISE LOST като изключителна група, заслужила култовия си статус с много труд и изключително силни песни. По време на записите на новия албум, към групата се присъединява и барабаниста Adrian Erlandsson, свирил с имена като Cradle Of Filth, At The Gates и The Haunted.

Tiamat:
Шведските готик метъл гении Tiamat вече повече от две десетилетия умело смесват сурови вокали, тежки и бавни китарни рифове и синтезаторни звуци. Започнали кариерата си като дет метъл група, TIAMAT постепенно развиват стила си и прокарват готик и дуум звучене като понякога даже експериментират с електронни елементи. Фронтменът на групата Johan Edlund е описван като музикален гении и хамелеон, който години наред непрестанно предизвиква феновете на групата с ново звучене и отказа да следва предсказуемата логика на музикалния бизнес. Албумите на TIAMAT са наричани готик рок, но едно определение никога няма да е достатъчно за да се опише разнообразието и комплексността на албумите на групата.

За Tiamat вече няма тайни в създаването на музика. През последните няколко години Johan Edlund не спира да усъвършенства изкуството да превръща емоции, мисли и настроения в песни. Последният албум на групата, "Amanethes" излиза след пет годишно затишие, но чакането на феновете си е заслужавало. "Amanethes" е описван като най-добрият и разнообразен албум на Tiamat досега.

Вижте още:
Sonata Arctica и Arch Enemy взривяват Каварна

Сподели в: