Open Air Summer Festival 07

В дните от 6 до 8 юли Hard Music and Sounds United (HMSU) и Българска Федерация по Електронен Спорт (БФЕС) откриват летния сезон с Open-Air Summer Festival`07. Националният младежки фестивал  на дигиталната култура и изкуства е първият по рода си в България. Той ще включва няколко направления: образователни семинари (дискусии), състезания и музика на живо.

На 6 и 7 юли в зала „Люмиер” на НДК ще се проведе серия от семинари и дискусинни форуми, със свободен достъп, на тема „Малки и големи в условията на съвременния реален и виртуален свят” и  „Детето и компютърът”.

Музикалната част на фестивала ще се състои от 6 до 8 юли в живописната местност над село Мало Бучино (6 км. от София). В 40 часовия drum and bass маратон на открито ще вземат участие над 15 световно известни артисти от няколко държави. Предвидени са и допълнителни активности: 20 км. графити стена, Pearcing &Tatoo кът, оградена къмпинг зона; гейминг демонстрации, VJ обучение, джаги.
Билети за тази част от Open Air Summer Festival могат да бъдат закупени от магазини Corporide ("Хан Аспарух” 53), Vision ("Мария Луиза" 55), Дюкян меломан ("6 септември" 7А), Breakpoint ("Гурко” 72) и клуб Black Box ("Пиротска" 5).

До 1 юни цената е 18 лева, до 5 юни – 24 лева, а на място 28 лева.
На 7 юли сутринта (10.30 ч.) до пилоните на НДК ще станем свидетели на международен турнир по скейтборд и блейдъри, републиканско първенство по въртене на огън, паркур демонстрация, графити фест, ориентиране, игри без насилие, забавни игри – дърпане на въже, бой с възглавници, скачане с чували, хвърляне на мишка в кошче, чупене на клавиатури, пукане на балони и др.

Инициаторите на фестивала се надяват той да се превърне в традиционно мероприятие, което да се провежда целогодишно и да дава изява на интересните практики на младите хора в България.

Сподели в: