Onslaught и Carnal Forgre в България на 1 април

Британската Thrash Metal легенда Onslaught и шведските Thrash Death метълисти Carnal Forge ще гостуват в България на 1 април 2008 г. по покана на The Other Side (www.theotherside.dir.bg)! В събитието ще вземе участие и познатата на българските фенове гръцка група Suicidal Angels. Възможно е включването и на още гости от чужбина, както и на българска банда.
Мястото на събитието е столичното читалище "Христо Ботев". Билетите са пуснати в продажба в ограничено количество (до 300 броя), съобразно капацитета на залата. Те са на цени 22 лева (на предварителна продажба) и 25 лева (в деня на концерта). Първите 50 билета са на промоционалната цена от 20 лева и са в продажба в магазина на ОЧЗ (София, ул. Три уши 3).

Onslaught започват своята кариера през 1982 г., когато Nige Rockett (китари) и Steve Grice (барабани) се събират заедно. В началото са повлияни от втората генерация Hard Core Punk банди като Discharge, G.B.H., The Exploited и разбира се металджийте Motorhead. След 2 години на сцената подписват с ъндърграунд лейбъла Children Of The Revolution и издават първия си албум "Power From Hell" (1985). Албумът се приема изключително добре и дава на света 3 класически Thrash химни – "Onslaught (Power From Hell)", "Angels of Death" и "Death Metal". През 1986 г. Onslaught издават втория си албум "The Force" с нов вокалист – Sy Keeler и под крилото на Music for Nations. Албумът е приет много добре и получава изключителни отзиви от медиите. Последвалото турне с Motorhead, както и участието им на първото издание на фестивала Dynamo също оказват голямо влияние и групата е забелязана от големите лейбъли. Подписват за издаването на третия си албум "In Search Of Sanity" с London Records и албумът излиза на пазара през 1989 година. Лейбълът обаче успява да се наложи и Sy Keeler бива изхвърлен, като негово място се появява Steve Grimmett. "In Search Of Sanity" се превръща в пазарен хит, но ной-верните фенове на бандата остават разочаровани поради стиловата промяна и отсъствието на Sy Keeler.
След 15 години тишина Blackened преиздават "Power From Hell" и "The Force" и извъднъж се оказва, че ONSLAUGHT се завръщат отново и в пълна тайна са записвали нов материал цели 6 месеца. 
Sy Keeler е отново в групата, договора с Candlelight е налице. Onslaught по-силни от всякога записват четвъртия си албум "Killing Peaceis" с помощта на небезизвестния Andy Sneap (Megadeth, Arch enemy, Exodus)… И с нетърпение очакват предстоящото си турне, а ние очакваме да ни отнесат главите на 1-ви април!
Албумът "Killing Peaceis" се разпространява официално в България от музикална компания Wizard.

http://www.onslaughtfromhell.com
http://www.myspace.com/onslaughtuk

Carnal Forge се създава през 1997 г. от Jari Kuusisto и Stefan Westerberg и съвсем скоро през 1998 г. излиза техния дебютен албум ”Who’s Gonna Burn” от War Music. В началото на 2000 година успяват да подпишат договор със Century Media и издават втори албум озаглавен "Firedemon". С присъединяването на Petri Kuusisto бандата прави своето първо Европейско турне с The haunted и Nile, и взема участие в редица престижни фестивали. През 2001 г. Lars Linden се присъединява към тях, но само за записите на "Please… die!". Групата започва своя възход нагоре и доказателство за това са албумите "The More You Suffer" (2003) и "Aren’t You Dead Yet" (2004). Започват турнета вече не само в Европа, а също в Япония и САЩ. След поредица от концертни прояви се появява и първото им live DVD "Destroy Live" (2004). В края на 2004 г. вокалистът Jens C. Mortensen се присъединява към групата и започва усилена работа над нов материал. Candlelight Records въвличат бандата в своя лагер през януари 2007 г. и през юни "Testify For My Victims" е вече факт. С режисьора Owe Lingvall Carnal Forge записват и два нови клипа на парчетата "Burning Eden" и "Numb (the dead)". Очакваме ги с нетърпение на живо в София през април.

http://www.carnalforge.com

http://www.myspace.com/carnalforgeband 

Информация относно концерта: www.theotherside.dir.bg
Online поръчка на билети: www.shop.distributorofpain.net

Сподели в: