One Direction обявиха инициатива за по-добро бъдеще на планетата

Момчетата от световноизвестната бой банда One Direction обявиха инициативата action/1D manifesto за по-добро глобално бъдеще. В специално видео обръщение групата призовава милионите си фенове да опишат света, в който биха искали да живеят, като заснемат вдъхновяващи и емоциални снимки или създадат видео материал чрез личните си мобилни устройства и ги споделят в социалните мрежи, изплозвайки хаштага #action1D.

Вижте как и къде на https://action1d.onedirectionmusic.com/

Кампанията е част от глобалната инициатива action/2015 – световно гражданско движение, обединено около идеята, че 2015-та може да бъде годината, в която светът трябва да определи дневния си ред и да се сложи край на изключителната бедност и борбата с климатичните промени на планетата ни, но само ако хората по целия свят успеят да заставят световните лидери да поемат сериозни ангажименти по време на двете решаващи срещи на върха, които ще се проведат в Ню Йорк през септември и в Париж през декември.

One Direction се присъединяват към някои от най-популярните и уважавани личности в света, подкрепили кампанията action/2015 до момента, като архиепископ Дезмънд Туту, Малала Юсафзай, сър Ричард Брансън, Шакира, Бен Афлек, Бил и Мелинда Гейтс и Боно.

Инициативата Action/1D ще даде шанса на всички млади хора по света да се чуе техният глас за бъдещето на хората и планетата, за да се постигне най-доброто развитие на човечеството и климата в рамка, която ще постави дневния ред на следващите поколения.

От официалното изявление на One Direction:
“Отново е време нашите фенове да покажат колко са силни, когато се обединят в името на една обща кауза. Ето защо, когато сме заедно и вложим всичките си сили и потенциал, можем да променим света около нас за по-добро бъдеще. Младите хора наистина имат силата да помогнат в борбата срещу крайната бедност, проблемите с опасните промени в глобалния климат. Сега е моментът да се обединим в общи действия и да покажем, че ни е грижа за бъдещето на нашата планета“.

Brendan Cox, директор на организацията „Спасете децата“ (Save the Children), част от инициативата action/2015:
“One Direction е най-популярната група в света и мобилизирането на милиони млади хора, техни фенове, ще даде различна светлина върху решаването на най-важните проблеми на нашето време, които в ООН обикновено преминават във важни, но скучни за младежите дискусии. Надяваме се, че действията на One Direction ще направят предстоящите ключови срещи на високо равнище не само достойни, но и ще предизвикат масово обществено вълнение. Само с подобна значима обществена ангажираност можем да постигнем практически решения“.

action/1D е иницатива на One Direction, които призовават феновете си по целия свят да оправят предложения по въпроси от решаващо значение за човечеството и планетата.

През септември и декември тази година световните лидери ще се съберат на две основни срещи на високо равнище. На тях ще се определят целите и задачите през следващите 15 години, с които ще се повлияе за решаването на проблема с крайната бедност по света и промените и измененията на климата.

С участието си в инициативата action/1D, почитателите на 1D family от целия свят могат да споделят идеи, видео съдържание и/или снимков материал, като покажат на световните лидери в какъв свят биха искали да живеят и по този начин да допринесат за едно по-добро бъдеще на хората и планетата ни.

action/2015
http://action2015.org/
facebook.com/action2015global
@action2015
action/2015 е движение на хора, които вярват, че 2015-та може да бъде ключова година за взимането на по-добри решения относно бъдещето на хората и планетата. Това е обединение от различни социални движения, мрежи и стотици организации от целия свят, обединени от идеята, че 2015-та е кръстопът за бъдещето на света. action/2015 е ключова част от глобалната стратегия за взимането на сериозни решения от страна на световните лидери по време на Общото събрание на ООН, което ще се състои през септември в Ню Йорк и през ноември – декември в Париж.

Сподели в: