ON! Sports и ON! Parkour: напук на гравитацията

Очакват ни най-голямата халф пайп рампа на Балканите, най-зрелищното международно паркур събитие и дрифт от пилоти със световни титли

Тази година участниците в спорт и паркур зоните на ON! Fest ще поставят под съмнение законите на гравитацията и границите на способностите на човешкото тяло.

Байк trials, хиксъри, уникална дрифт зона, скейт демота, халф-пайп рампа и най-голямото международно паркур събитие ще са само част от случващото се от 20 до 22 септември на ON! Fest.

ON! Parkour зоната, организирана от Freerun Bulgaria, ще продължи традицията всяка година да е по-голяма, по-атрактивна и с по-силно международно участие. Организаторите споделиха, че подготвят фрийрън предизвикателство, каквото рядко може да се види у нас. Специални гости ще са Александър Зюлев (Русия) и Богдан Цветкович (Сърбия) – невероятни атлети с различен арсенал от умения във фрийрън и паркур, които не само ще демонстрират пред българската публика, а и ще покажат на какво са способни в редица уроци за начинаещи и напреднали. Естествено, зоната ще обедини и най-голямата паркур и фрийрън общност у нас, начело с организаторите Илко и Дидо от Freerun Bulgaria, в компанията на Георги Караджов, Хо Нгуен, Георги Господинов, Златко Ганчев, Милен Иванов, Ивайло Лумбев, Денис Ботев, Антони Лутов, East Side Team, Team Grace и др.  
За да разгърнат максимално потенциала си, за всички тях ще бъде построено професионално голямо съоръжение с лостове, както и различни по големина кубове, постелки и дюшеци. В зоната отново ще има диджей, който, подобно на фрийрънърите, няма да стъпва по земята.

Не по-малко интересно ще е в ON! Skate – зоната на малките колела – скейт и кънки. Най-голямата халф пайп рампа на Балканите, висока 3.70 м. и дълга 15 м. ще бъде разположена за първи път в България на мероприятие с подобен мащаб. Райдърите от Disaster, които тук ще провокират сетивата ни, са едни от най-добрите кънкьори у нас и в Европа. Кирил Траянов, един от ветераните карачи, про от 2006 г., Павел Митренга, световен шампион за аматьори през 2007 г. и големият Николай Найденов, европейски шампион през 2008 г. и 4-ти на традиционните Екстремни игри в Китай , са само част от участниците, които освен, че ще демонстрират най-добрите си трикове, ще проведат няколко уъркшопа. Скейт зоната на ON! Fest ще бъде обособена в непосредствена близост до дрифт шоуто и там ще е едно от най-цветните места на фестивала. Организаторите са подготвили специално шоу, по време на което трасето на атлетите ще се превърне в своебразна картина, изрисувана със самите скейтове.

Участници в ON! Bike зоната ще бъдат най-добрите BMX-райдъри от страната, както и траялския отбор от София BT Sofia Demo Team. Отново ще има и голям еърбег, където всички райдъри, дошли с колелата си, ще могат да покажат най-атрактивните си трикове.

Четири отбора ще се включат в демонстрациите на ON! Drift зоната. Отново ще видим шоуто на Motoexpert Falken Drift Team на двукратния национален вицешампион и носител на купата King of Europe Street Legal за 2013 Александър Язов и Ивайло Алексов (шампион в Time Attack Серии). Заедно с тях ще запалят асфалта Mirafiori Car Mods, представен от Явор Алексов и Стефан Цанков и КАМ Моторс в лицето на настоящия съдиа на шампионата “Супер Дрифт Серии” Волен Василев. Специален акцент на зоната е участието на STI.bg, представени от първата дама-пилот – Ива Русинова (4-то място в Queen of Europe за 2013).

ON! Fest те предизвиква: Включи се!

***

Цени на билетите:
ON! Fest 2 дни + ON! Party HMSU Класика: 30 лв.
(всички зони  на ON! Fest без гейминг конференцията GDS Bulgaria)
ON! Fest 2 дни: 20 лв.
(всички зони на ON! Fest, без ON! Party HMSU Класика и гейминг конференцията GDS Bulgaria)
ON! Fest Party HMSU Класика: 25 лв.
(включва само ON! Party HMSU Класика)

Билети за ON! Fest може да намерите в мрежата на EVENTIM.BG:
http://www.eventim.bg/bg/bileti/on-fest-2013-inter-expo-center-329757/event.html#

ON! Fest е единствен по рода си в България и на Балканите фестивал, който събира всички течения на съвременното градско изкуство, забавления, спорт и начин на живот. За трети път между 20 и 22 септември в Интер Експо Център тематичните ON! Зони ще оживеят с музика, танци, графити, технологии, видео игри, фотография, азиатска култура, градски и екстремни спортове и още много активности, в които всеки посетител е не просто зрител, а участник. Все по-значима част от програмата са трите професионални събития за кариерно и бизнес развитие – Конференцията за разработка на игри GDS Bulgaria, най-голямата българска музикална борса – MusicPRO и Предприемаческа конференция Innov8, която стартира тази година.
ON! Fest се организира от Gaming Entertainment и Интер Експо Център. Фестивалът е част от кандидатурата на София и югозападен регион за "Европейска столица на културата" за 2019.
ON! Fest е член и съучредител и на Българска Фестивална Асоциация (www.bfa.bg).

ON! Fest се провежда с медийната подкрепа на Българската национална телевизия, Vbox7, Dnes.bg, Bravo, Teenproblem.net, Vesti.bg, Stand.bg, Timeart.bg, Sofialive.bg, Teenews.eu, Afk TV, Mika Magazine, Sportal.bg, Hotnews.bg, Novini.bg, TeenViewSofia, ViewSofia, URBN.me, Edna.bg, Salsa.bg, bgDancer, Animes-bg.com, PCWorld, Webcafe. Go Guide, Kafene.bg , Muzikant.org, MySound.bg, Metal Katehizis, Metal Hammer Bulgaria,  Djambore.com и Offnews.

Прочетете още:
Богът на mural жанра в графитите SMUG идва за ON! Fest 2013
Лектори от 8 държави участват в MusicPRO 2013 – конференцията на музикалната борса
Древногръцки полис в сегашно време на ON! Fest 2013

Сподели в: