No Angles ще представят Германия на финала на Евровизия

Люси Дяковска и колежките й спечелиха вота на немската публика с 50,5% в ожесточена надпревара с втория фаворит Carolin Fortenbacher за финала на Евровизия.

Концертът, излъчван пряко в ефира на 3-тата национална немска телевизия – ARD, беше открит с изпълнения на живо на украинската звезда Руслана, Шарлоте Нилсон от Швеция и миналогодишната победителка Мария Шерифович, благодарение на която Белград спечели домакинството тази година.

Водещ на спектакъла беше известният немски ТВ водещ и актьор Томас Херманс. Гласуването протече на 2 етапа, като при първия претендентите за победа бяха общо 5 на брой – Каролин Фортенбахер, Cinema Bizarre, Marquess и Tommy Reeve и, разбира се, момичетата от No Angles. В минутите преди заключителното гласуване специален гост бе популярният суинг и джаз изпълнител от румънски произход Roger Cicero. По време на 2-рия етап от sms гласуването стана ясно, че битката продължава между Каролин Фортенбахер с единствената песен на немски език на финала и No Angles с влязлата директно на 11-то място по продажби в Германия песен – “Disappear”. Няколко минути по-късно официално беше обявено, че Люси и компания са финалисти с минимална разлика и ще пътуват на 24-ти май 2008 г. до Белград.

Люси пристига обратно в София в понеделник за първия малък концерт на полуфиналистите в шоуто Music Idol.

www.virginiarecords.com

Сподели в: