Neopit Pilski от Хамбург ще посетят Пловдив

Neopit Pilski от Хамбург (рокендрол град в Германия) ще посетят Пловдив (рокендрол град в България) за втори път по покана на клуб Lebowski. След като миналото лято (2008) те подлудиха малкото спасили се от морска болест пловдивчани, сега отново са тук.
 
Почитателите на гаража, пънка, Nirvana и некомерсиалния alternative ще се изкефят на Neopit Pilski. Музиката им е шумна, мръсна, егоистична и универсална. Те се описват така: „Искаме да ви накараме да стоите зяпнали, чудейки се какво ви се случва, но се радваме и когато танцувате!”

Neopit Pilski  са непретенциозни и енергични момчета, които ни предоставят музикална визия от най-нов тип – текстовете са на немски и български, групата е от двама германци – Бунтинг(бас), Шмидт (барабани) и един българин – Ivanov-Леополд Нилски (китара, вокали).

Личи си, че Neopit Pilski се забавляват на сцената и определено фактът, че се помещават в Хамбург, си казва думата и групата звучи стегнато, командвана от твърдата китарна ръка на кръвния ни брат Леополд Нилски.
Neopit Pilski “къртят мивки” и това не остава незабелязано. Наскоро европейският шампион по wind surf Andre Paskowski избра тяхното парче "На баба ти хвърчилото" за едно от последните видеа.

Подгряващата група за вечерта ще бъде може би най-актуалната пловдиска банда – О.Х. Създадена през 1995 година от Чефо (китара, вокал), Гено (бас, бек-вокали) и Борю (барабани, бек-вокали), групата залага на собствени парчета още от началото.

Музиката им носи готин рокендрол groove, а вокалите надскачат академичното и се прехвърлят в зоната на итуитивната пънк поезия. О.Х. са рядък пример в българската реалност за група, която знае какво прави и го обича.

Подгряваща група ще бъдат пловдивчаните О.Х.
Билетите са на цена 15 лв., а срещу 20 лв., вместо 30, клуб Лебовски предлага общ билет за този концерт и за концерта на американската група Radio Moscow, който ще е следващата събота (11.04). Освен това всеки билет феновете ще получат безплатна бира от бара.

Ето и myspace профилите на групата, където може да се чуе и види музиката им: www.myspace.com/neopitpilski

Събота (04.04) от 21.00h в клуб Лебовски
Клуб Лебовски
Пловдив, ул. Гладстон 1
www.clublebowski.com
myspace.com/clublebowski

Сподели в: