Nasekomix се включват в Impossible Fest

Повече от възможно се оказа включването в Impossible Fest  (4-6 декември, ДНК) на една от най-обичаните авангардни български групи – Nasekomix! В рамките на фестивала групата ще изнесе първия си концерт от много време пред софийска публика. Изявата ще бъде повод и за премиерно представяне пред широка публика на новия им албум „Великани и джуджета“, който през лятото стана достояние на точно 100 посветени в театрална зала „Алма алтер“ в Софийския университет. Nasekomix ще вложат щипка електронен звук и в унисон с алтернативната концепция на Impossible Fest излизат на сцената без акустичния бас на Георги Дончев.
С 15-те песни от албума „Великани и джуджета“ Nasekomix ще отведат слушателите на пътуване, целящо да ги приобщи и доближи отново към природата. Нейната първична енергия е закодирана във всяка нота на композициите, записани в някои от най- магичните и пленителни природни местности: пещерата Утробата, светилището при Татул, Глухите камъни, Белинташ, Чудните мостове и др. Тези, които не успяха да се сдобият с лимитирания тираж от албума на промоцията му, ще могат да го закупят на мърчандайз щанда на Impossible Fest.

Видео към песента  „Идва ново време“ от албума „Великани и джуджета“
Албумът в iTunes

В началото на декември ще стане ясна и програмата по дни на второто издание на Impossible Fest, обединяващ над дузина от най-ярките и самобитни субкултурни проекти от българската музикална и театрална сцена.

Между 4 и 6 декември на сцената на ДНК ще излязат българските групи Doesn’t Frogs, Casual Threesome, Voyvoda, Mila Robert, Raja & Iliyana, Nick Chongi & The Smokers, The Bedlam Club, Rossen & Lorina, Saturated Pixels. Специални гости от чужбина са Threesome от Сърбия и Alien Mustangs от Гърция.
Театралната сцена ще  бъде представена с две постановки и с близки срещи с двама театрални композитори. "Всичкоядецът" с реж. Ани Васева, с номинираната за "Икар" за изпълнението си Галя Костадинова и живата музикална среда на DataTransporter. И "Саломе" на хореографа Мирослав Йорданов с участието на Мирослава Захова и музиката на Емилиян Гацов-Елби. Публиката ще има възможност да види и чуе на живо от носителите на "ИКАР" и "Аскеер" Асен Аврамов и Емилиян Гацов-Елби разказват как точно се прави театрална музика.

Билети: по 30 лева тридневен и 12 лева за един ден от Boxoffice
На място цената е съответно 35 и 15 лева
Постановката Саломе е с отделен билет от 10 лева.
Организатор е Eberhard. 

Сподели в: