Metallica ще раздават автографи в Щатите. През юли идват в София

Metallica ще направят специална сесия за раздаване на автографи в Rasputin Records, Маутин Вю, Калифорния. Това е жест към всички независими музикални магазини. След срива на Tower Records и  други вериги бандата иска да изрази уважението и подкрепата си към независимите магазини.

400 специални гривни бъдат раздадени на събитието, което ще стартира с отварянето на магазина в 10.00 сутринта на 19 април 2008. А групата ще се появи там в 14.00 часа следобед.

На официалния си сайт бандата казва: „Елате и ни кажете "Здрасти", донесете разни неща за надписване и в духа на подкрепа за вашите местни независими музикални магазини, може би ще си купите нещо, докато сте там.”

Членовете на фен клуба на групата могат да проверят на www.metclub.com за повече информация как да бъдат на предни редици на събитието.

В момента Metallica усилено работят по своя девети студиен албум с продуцента Рик Рубин. Очаква се той да излезе по-късно тази година.
Също така на винил ще бъдат преиздадени два класически албума на Metallica! Като част от 25-та годишнина на "Kill ‘Em All", ще бъде преиздаден дебютния им албум плюс втория – "Ride The Lightning". Двата винила ще излязат премиерно на 19 май 2008 г.
И двете заглавия ще бъдат издадени в две версии. Първата ще е копие на оригиналния рилийз, стандартна версия, а втората ще бъде луксозно издание. Тази серия ще даде на феновете на групата възможност да чуят легендарните записи като никога досега – по-шумни, по-бързи, по-тежки!!!

Всичко това идва  навреме, защото, както всички знаем, Metallica са се запътили насам за грандиозен концерт на 25 юли!!! Групата ще дойде в България по покана на Болкан Ентертейнмент и се очаква събитието да бъде повече от запомнящо се.

Сподели в: