Media Sapiens 2 от Сергей Минаев

В традицията на големите холивудски хитове руският автор Сергей Минаев създава “Media Sapiens 2” – книгата, с която завършва романната си дилогия за света на съвременните медии и политика.

Върнал се в голяма игра, медийният спец Антон Дроздиков е на върха. Сега той оглавява медийния щаб на опозицията срещу Путин. Президентът се стяга за третия си мандат през март 2008 г., а опозицията е финансирана от руски олигарх, живеещ в Лондон.

Антон има възможност да дирижира медиите и оттам да решава политиката и бъдещето на страната. Той е проумял, че не любовта, а ужасът е най-силното чувство в масите. А от друга страна, той знае правилото, че най-добрата новина за медиите е лошата. Затова, като шеф на руските опозиционни медии, Антон си дава сметка, че трябва да се внуши на масите, че управляващите не само не правят живота им по-добър, но дори и не гарантират безопасността им. И какво по-красноречиво средство за това от инсценирането на един чисто медиен терористичен акт в Московското метро – със стотици “ранени” статисти, линейки и телевизионен екип, който “случайно” е бил наблизо? Или пък война в Грузия? Но да си играеш с огъня не винаги е безопасно. Започват да загиват и хора.

На Антон му предстои пътуване в ада и достигане до най-високия връх…

Всички пощуряха по Минаев, защото никой досега не е писал така – цинично, с уличен език, но казвайки много истини с убийствено чувство за хумор.

Ако международният успех на първата книга на Сергей Минаев “Духless” беше сравнен със световния успех на руски класици като Булгаков, сега вече могат да бъдат открити и общи мотиви. Минаев предлага своята интерпретация на мотива за пътуването в ада и за това как един съвременен пиар се среща с дяволите.

Кой и защо устройва банкови фалити и вдигане на цените? Какво се крие зад новините, които гледаме всяка вечер? Отговорите са в новата книга на писателя. Политически и медийни манипулатори, мутри, преоблечени като бизнесмени, и лидери, домогващи се до властта, шестват в “Media sapiens 2: Дневник на информационния терорист”.

Премиера: 3 януари 2008 г.
Корична цена: 9,98 лв.

Сподели в: