Marco Mendoza и Great White издават нови албуми

Новите албуми, които ни предлага Рива Саунд и Фронтиърс Рекърдс са "Live For Tomorrow" на Marco Mendoza и "Back To The Rhythm" на Great White:

Какво общо могат да имат помежду си Al Jarreau, Ted Nugent, The Cranberries, Ozzy Osbourne, Thin Lizzy, Whitesnake, Blue Murder и Steve Lukather. Отговорът е Marco Mendoza, разбира се.
През своята славна кариера, Marco е свирил и записвал с всички тези талантливи музиканти и бързо се превръща в един от най-търсените студийни музиканти от музикалната сцена на Лос Анжелис.
Въпреки че е по-познат със своите смайващи виртуозни партии на 6-струнен фретлес бас, Marco също така е знаменит майстор и на 4 и 5-струнния фретлес бас. И не само това. В този свой дебютен солов албум Marco демонстрира своя невероятен скрит вокален талант, който просто трябва да бъде чут! Смесвайки различни вокални стилове и техники – от блусарските регистри на David Coverdale и Paul Rodgers до обертоновете на Eric Martin, Меndoza блести с невероятни вокални способности като певец, който може да постигне дълбоко, страстно и мощно изпълнение във всяка една песен.

Live For Tomorrow” е композиран и продуциран предимно от самия Marco през втората половина на 2006 и началото на 2007 г. с помощтта на Richie Kotzen (бившия китрарист на Mr. Big). Музикално албумът предлага един искрен и приземен саунд, напомнящ класически хард рок (с известни AC/DC, Mr Big и Damn Yankees загатвания) с блус и мелодични рок корени. Някои много специални гост-музиканти се появяват в този албум, за да почетат таланта на този невероятен изпълнител. Сред тях се открояват Ted Nugent, Doug Aldrich (от  Whitesnake) и Steve Lukather oт TOTO с техните китарни сола, Tommy Aldridge oт Whitesnake и Brian Tichy (Pride and Glory, Ozzy Osbourne, Foreigner и Billy Idol), които  изпълняват барабаните в албума, докато Richie Kotzen, разбира се, изпълнява множеството китарни партии и помага на Marco във вокалните дуети на парчето “I Want You”.

Седнете удобно, запалете цигара, пуснете стереото и се насладете на това пътешествие, което ви предлага един истински музикален майстор!

След като се събраха отново за концерт- бенефис през януари 2007, GREAT WHITE продължиха напред и влязоха в студио за да запишат своя първи албум от осем години насам. “Точно както в доброто старо време!”, отбелязва вокалиста Jack Russell. “Има една специална връзка помежду ни, която ни свързва. Приятелите ми липсваха.” 2007 г. отбелязва 25-та годишнина на GREAT WHITE, за целта старите членове на групата Jack Russell (вокали), Mark Kendall (китара), Audie Desbrow (барабани), Michael Lardie (китара/клавишни) и Sean McNabb (бас) решават да създадат и запишат нов албум. “Back To The Rhythm” е миксиран, продуциран и мастериран от члена на групата Michael Lardie, докато всичко останало е колективна работа на всички музиканти от бандата. “Новите парчета ми звучат свежо и много GREAT WHITE, но като че ли се доближават повече до живия ни концертен саунд.”, обяснява Michael Lardie.
Южнокалифорнийската блус-хард рок банда се появява на рок сцената за пръв път през 1984 г. и оттогава е пожънала световен успех с продажби от над 6 милиона копия на албумите си. Групата получава и номинация за награда Грами за “Best Hard Rock Performance” за песента "Once Bitten, Twice Shy", а албума “…Twice Shy” става двойно платинен. Характерния за групата дълбоко сантиментален блус саунд, който превърна парчета като "Face The Day", "Rock Me" и "Save Your Love" в свтовни хитове, присъства осезаемо и в новите песни на GREAT WHITE, които са миксирани от кибордиста Michael Lardie.
Края на 80-те е върховия момент от историята на бандата, когато музикантите се впускат от турне в турне из Щатите, Европа и Япония заедно с някои от най-големите и емблематични за епохата групи. GREAT WHITE записват и още два албума за лейбъла Capitol – “Hooked”, който става златен и “Psycho City”.
Въпреки че през 1993 г. Capitol издава компилацията “Best Of GREAT WHITE”, по това време групата вече е напуснала лейбъла и работи по следващия си студиен албум “Sail Away”, издаден от Zoo Records през 1994 г., който е последван от мощно турне. Следващият албум на бандата – “Let It Rock” излиза през 1996 г. Десетият – “Can’t Get There from Here” излиза през 1999 г. като издание на Portrait Records. Това е и последният диск на групата преди тя да изпадне в дълго мълчание, нарушено едва тази година от шумното им завръщане с новия обещаващ албум “Back To The Rhythm”.
“Back To The Rhythm” е в музикалните магазини.

Сподели в: