Marcelo Castelli гостува в Златни пясъци

Marcelo Castelli – един от най-популярните южноамерикански хаус DJ-и, ще бъде гост на третото лятно Renesanz парти в клуб Masai в Златни пясъци, което ще се проведе на 21 юни 2008 г. Той е добре познат на българската публика от неколкократните си гостувания у нас през последните 3 години, които преминаха с голям успех.

Marcelo е от Монтевидео, Уругвай. Заедно с аржентинеца Hernan Cattaneo се налага като водещо име в прогресив трайбъл хауса със специфично южноамериканско звучене. Marcelo свири в нощни клубове още преди електронната музика да стане популярна. Любовта му към psychedelic рока на Pink Floyd и The Beatles личи от неговите неиздавани денс ремикси на техни парчета, които той продуцира специално за сетовете си.

От 1992 година се запалва по електронния звук, а няколко години по-късно започва да прави денс музика. Качеството на продукцията му бързо привлича многобройни почитатели и договори с лейбъли като Kismet, Stereo Productions, Fluential, Cream, Hooj, Release Grooves и други. Досега Marcelo Castelli е издал повече от 100 оригинални парчета, над 30 плочи и над 30 ремикса.

Майсторството му като продуцент проличава от разнообразието на неговите парчета. Marcelo Castelli може да прави тракове като Caveman, Sonar или Raices, които да накарат феновете не само да танцуват, но и внимателно да се заслушат. Не по-зле продуцира чист енергичен tribal house като Tribalismo, Jungleman и Tambores del Sur. В последно време експериментира в областта на minimal tech house. Повечето от неговите парчета са пускани по BBC Radio 1, Kiss 100 и други популярните радиа по света.

Списъкът от DJ-и, които пускат негови парчета, включва звезди като John Digweed, Carl Cox, Danny Tenaglia, Pete Tong, Dave Seaman, Seb Fontaine, Satoshi Tomiie, Steve Lawler, Chris Fortier, Chab, Sander Kleinenberg, Tom Stephan и много други.

Сподели в: