Marc Anthony играе в Еl cantante

Marc Anthony e един от най-добре продаваните латино изпълнители на всички времена, но с участията си във филми и на сцената, той е повече актьор, отколкото певец.

В силния и драматичен музикален филм “El Cantante” той изиграва ролята на кариерата си. Роля, която обхваща професионалните му музикални и артистични умения, за да създаде един незабравим портрет на реален герой.

Филмът е базиран върху живота на салса легендата Hеctor Lavoe и ще бъде по екраните през август.

El Cantante” в превод означава певец. Музиката е сърцето на филма. В саундтрака към него са включени интерпретации на класически композиции на Hеctor, създадени в различните етапи от кариерата му. Тези произведения несъмнено ще допаднат не само на салса феновете, а и на по-младото поколение, което ще добие своите първи впечатления чрез него.

Marc Anthony
е фен на музиката на Hector . Разликата в гласовете на двамата е голяма – на Lavoe е тънък и носов, докато на Anthony е силен и плътен. Чрез музиката си Lavoe представя ежедневието на хората, а Marc е запленен повече от страстните любовни песни.

Докато Anthnony пее неговите композиции, успява да се доближи до характерния му тембър и умело репродуцира особения му стил и орнаменти. Това не е имитация, а по скоро интерпретация и добро сценично изпълнение. Уникалното в тази продукция е, че всеки от актьорите пее със собствения си глас.

Като музикално изживяване саундтракът на “El Cantante” е една колекция от класически изпълнения с дълбоки корени в историята на латиното. Негов продуцент е Sergio George, работил с Tito Nieves, Tito Puente, Orquesta de la Luz, Celia Cruz, La India и Jerry Rivera.

Този запис дава едно звучене, което е пригодено към модерните стандарти на музиката, благодарение на Marc Anthony – идол на милиони любители на латиното.

Пилотният сингъл от албума – “Mi Gente”, е една любима композиция, създадена от Johnny Pacheco. Много от оригиналните версии на парчетата са били радио хитове, включително и “Che Che Colе” (афро-латинско песен от 1971 г.), Quitate Tu”(на Fania) и едноименната песен от албума “El Cantante” – една от най-известните в историята на салсата, композирана от Rubеn Blades за Hеctor Lavoe.

Тук са включени и саркастично-фолклорната “El Dia de Mi Suerte”, баладичната “Que Lio”, “Todo Tiene Su Final”, “Aguanile” и болеро версията на “Escаndalo”. Има и бонус парче – “Toma de Mi”, което е изпято от Jennifer Lоpez. Освен че играе водещата женска роля във филма, тя е и копродуцент и партньор в реалния живот на Marc Anthony.

El Cantante” е десетият албум на изпълнителя. Първият му албум, озаглавен “Otra Nota”, бе издаден през 1993 г. Следващата година той направи дует с La India – “Vivir Lo Nuestro, който стана експлозивен хит, а през 1995 г. “Todo a su Tiempo”, който бе най-добре продаваният салса сингъл на годината, последван от “Contra la Corriente” през 1997 г.

Сподели в: