Manic Street Preachers се завръщат на феста EXIT

Фестивалът в съседна Сърбия се очертава като едно от най-големите музикални събития, след като и британците от Manic Street Preachers потвърдиха учстието си.

KORN, Moby и Madness ще са сред вихъра на летния фестивал, а официално към тях се присъединиха и английската алтърнатив рок група. Освен тази страхотна новина, че ще свирят на EXIT, "свещениците" ще издадат и нов албум, който се очаква през май 2009г.

Journal for Plague Lovers” ще е колекция от текстове, останали от техния бивш, но никога забравен член Ричи Едуардс, който изчезна мистериозно през 1995 година.

Nicky Wire от групата казва за “NME”: “Притежаваме тези текстове от 14 години, всички сме съгласни и чувстваме, че сега е моментът за тях. Това е продължение на  свещената Библия в много отношения. Текстовете са почти неразбираеми дори и за нас, а го познавахме доста добре. Не сме сигурни за какво говори, защото не е тук за да ни разкаже." Бандата все още решава дали да изпълни няколко песни от новия си албум или не.

The Manics са прекарали повече от двайсет години в провокации, вдъхновение, любов, омраза, преданост, в това да създават рок митология и история. И възнамерявт да го направят на живо, на тяхното приближаващо участие на фестивала в Нови Сад на 10 юли 2009г.

Сподели в: