Lord of the Dance идва отново в България

Най-известното танцово шоу в света Lord of the Dance идва отново в България, съобщиха организаторите от продуцентска компания АРТ БГ. Артистите от трупата на Майкъл Флетли ще изнесат грандиозен спектакъл на 3 юни 2008 г. от 21.00 часа в зала 1 на НДК – София.

Тази година нашата столица е спирка от европейското турне на Lord of the Dance, което включва още Любляна, Братислава, Загреб, Белград, Букурещ, Хага, Берлин и други градове.

Българските почитатели на ирландския танцов епос ще бъдат едни от последните зрители на първия спектакъл, създаден от Майкъл Флетли. В следващите пет години на Балканите не се предвиждат изяви на Lord of the Dance.

Предишното гостуване на артистите в България бе през 2002 г., припомниха от АРТ БГ.

Lord of the Dance ще бъде представен у нас от първата трупа на шоуто, в която първоначално участва самият Майкъл Флетли. Най-успешният пътуващ танцов спектакъл в историята се играе понастоящем от два паралелни състава – този, който ще видим – обикаля света, а другият се изявява на територията на Северна и Южна Америка.

За последен път Флетли играе в Lord of the Dance през 1998 г. в Дъблин.  Оттогава той режисира и участва в още два спектакъла – Feet of Flames и Celtic Tiger, които също мигновено печелят признанието на публиката и критиката и вече успешно пътуват  в различни страни.

Създадено от Майкъл Флетли през 1996 г. по класическа келтска легенда, шоуто Lord of the Dance вече 11 години е ненадминато в света по мащаби, зрелищност и продажби. Видян от повече от 50 милиона души в 60 държави на всички континенти, Lord of the  Dance чупи всички установени бокс офис рекорди и си завоюва името на най-възторжено посрещаното танцово шоу на  всички времена.

Билети за спектакъла Lord of the Dance ще бъдат пуснати в продажба в НДК и в мрежата на Eventim и цените им ще бъдат достъпни за средния български любител на ирландското музикално и танцово изкуство, обещават от АРТ БГ.

Сподели в: