“Live from Buena Vista – The Havana Lounge” омаяха хиляди в препълнената зала

Невероятният интерес към шоуто, накара повече от четири хиляди души да се поберат в зала 1 на НДК, и в крак с необикновенните артисти, да затанцуват румба, самба и всичко, което зазвучи. Музикантите от Хавана изненадаха дори организаторите с шоу продължило повече от два часа. Подарък за публиката беше огромната доза чар, темперамент и невероятно присъствие, които се лееха от сцената.

Още с първите акорди на “Chan-Chan”  публиката избухна в аплодисменти, и в един глас запя емблематичната песен от филма “Buena Vista Social Club”.  Само няколко минути в компанията на именитите гости  бяха достатъчни, за да изправят и неправостоящите в залата на крак. Иконите на кубинската музика предложиха разнообразни инструментални  импровизации – с намигване към публиката с фрагменти от Сантана до Казачок. Но това не беше всичко.
Teresa Garcia Caturla освен глас, демонстрира невероятна ловкост и финес, подхвърляйки си маракас с публиката, който всеки път улавяше безпогрешно. Последва танц на босо – с обувки в ръце, както и непринуденото салса-влакче, което тя поведе сред публиката. Сърдечни и непринудени, артистите изпълниха залата с позитивно настроение, а за капак – след биса, на който всички  танцуваха и пяха на "Guantanamera", най-напористите фенове получиха и афтографи.

Сподели в: