Linkin Park работят по нов албум

Chester Bennington,фронтменът на Linkin Park, каза за Rolling Stone в САЩ, че групата е вече в студиото и работи по нов албум, който планира да пусне през 2012-та година.
Записът ще бъде последовател на успешния “A Thousand Suns”, който дебютира под #1 в Billboard през септември миналата година и до момента е продал над 784 000 копия.
„Мога да ви кажа, че вече имам доста събрана добра музика и много качествени песни”, споделя Chester, добавяйки, че Rick Rubin ще бъде продуцент и на този албум. 
 „Принципно имаме среща веднъж в седмицата и тогава слушаме песните, които са измислили, и ги обсъждаме”, каза Rubin за Billboard преди месец. „За такъв ранен стадий от проекта, те са много по-напред, отколкото са били на този етап при другите два албума, които направихме”, добавя той. 
В интервюто си за Rolling Stone Chester казва, че се надява от сега нататък групата да може да пуска по един албум на всеки 18 месеца. Сега по-интензивното творене на музика е възможно, основно благодарение на това, че Linkin Park са започнали по-често да пишат песни по време на турнетата си.
„Mike и аз сме на пътя със собствените си студия”, казва Chester и добавя: „Слава Богу, технологиите се развиха до такава степен, че техниката ни, която преди беше с размер на три хладилника и с пулт голям, колкото спално легло, сега може да се побере в раницата ми. Работим по нова музика докато сме в колата на път за концерт или в хотелската стая, а след това, като се приберем, всеки работи у дома си.”

Сподели в: