Lights & Shadows – изложба на Иван Шопов

От 28 ноември, в 19 часа, в SOHO ще бъде откриването  на изложбата Lights & Shadows на Иван Шопов. Събитието е част от SoExhibition – ежемесечното зареждане на стените с храна за душата под формата на картини, фотографии и инсталации. Като част от съпътстващата програма на изложбата са планирани още концерт и уъркшоп – на 1 и 2 декември.

Може би познавате Иван Шопов от неговите безброй музикални проекти, но знаете малко за неговите картини? Сега е момента да се гмурнете в неговия свят от графични и цветни композиции, озвучени с неговата музика.
Изложбата "Lights & Shadows" е естественото продължение на арт проекта със същото име, издаден под формата на арт каталог преди 3 години, в който бяха съчетани негови графични творби с ембиънт музика.
Ще ви представим някой от най-полулярните му творби, както и съвсем нови невиждани графики. За първи път ще можете да се потопите и в неговите търсения в посока цвят под формата на акрилни платна.

Освен картините, Иван ще представи и вълнуваща интерактивна инсталация, която разработва съвместно с автора на дигитално изкуство Албена Баева (www.runabout.eu). Инсталацията ще можете да видите в подземието на къщичката ни, където звука ще бъде създаван посредством сенките ви.

Заповядайте на откриването, за да се запознаете с автора и да чуете специално подготвеното изпълнение на живо с неговите съмишленици Ангел Симитчиев (Mytrip), Цветан Хаджийски (Smallman) и Стефан Христов (MrSmiff) в посока ембиънт и дроун звучене.

Специален гост на откриването ще бъде Иво Христов (графичен дизайнер и продуцент), който ще ви въведе в света на изкуството и музиката на Иван.

Не пропускайте и закриването на изложбата в началото на януари, когато специален гост ще бъде Теодосий Спасов, който заедно с Иван и Иво ще представят някои от най-новите им изпълнения от съвместния им проект БALKANSKY.

Изложбата ще продължи до 9 януари 2015 г.

 – – –

Не изпускай и останалите събития с встестранно развития ни гост през декември:

03.12.: Creatives talk: Музика от машини – или как се прави електронна музика с помощта на компютър, аналогови машини и студийни монитори.

10.12. : Работилница за рисуване – туш и перо – с Иван Шопов – практически workshop.

Eксклузивно озвучение за откриването – Little 42, най-новия модел студийни монитори от Etheraudio.

Сподели в: