Lenny Kravitz идва отново в България с нов албум на 30 септември

Lenny Kravitz идва за концерт в България на 30 септември 2012 г. в зала "Арена Армеец". Концертът ще започне в 20:00 часа, съобщават организаторите от "Болкън ентъртеймънт" и "Жокер медиа".

2008 година със сигурност е запомнена завинаги и една от причините за това е мега шоуто на рок звездата Lenny Kravitz. Това е един от най-силните, емоционални и спиращи дъха концерти, правени у нас до сега. На първия лайв на Lenny Kravitz у нас, повече от 15 000 души станаха свидетели на феноменално двучасово шоу, а поп изпълнителят обяви българската публика за най-вдъхновяващата. Певецът остана силно впечатлен и развълнуван от цялата еуфория. Зашеметен от любовта на феновете, той заяви, че сърцето му никога няма да напусне България и че някой ден ще се върне отново.

За радост на десетките хиляди български фенове, Lenny Kravitz удържа на думите си ("Ще се видим скоро, София" беше репликата, с която той слезе от сцената през 2008).  Концертът у нас ще бъде част от световното му турне по повод представянето на деветия му албум Black and White America.

След толкова много време на прекарано в студиото по записите на албума сега Lenny Kravitz е нетърпелив да поеме на път и да веде отново своята емоционална и развълнувана публика. „Да свирим някои от новите песни на живо ще бъде истинско вдъхновение за мен”, споделя Лени. „Имам уникална банда от музиканти, с пълна брас секция и много певци. Няма да се шегуваме, когато се качим на сцената в София”, твърди чаровният изпълнител с шеговита усмивка.

Дългоочакваният албум се появява след 3-годишно затишие и представлява балансирана комбинация от рок и фънк, джаз и блус, придружена от емблематичните за изпълнителя китарни рифове. За създаването на тези 12 парчета, Lenny търси вдъхновение, връщайки се към корените си – Бахамските острови, които са родното място на майка му. Toй казва, че именно средата, която го заобикаля, допринася много за творческия процес. Музикантът многократно е показвал какво може да сътвори този процес. Той прави записи вече 20 години, след уникалния си дебют Let Love Rule през 1989.

През това време е продал над 35 милиона албума и печели 4 награди Грами. Въпреки зашеметяващите си постижения или може би заради тях, домът на Lenny на Бахамите е останал много важна част в живота му. „Това е толкова красиво и изолирано място”, казва той, „..а съществуването там е страхотно и семпло. Ядеш навън, в градината или на брега, не носиш обувки или ключове, познаваш всеки и не отминаваш без да поздравиш.” Kravitz използва това магично място и за да остава насаме със себе си, да се пречиства духовно, да осъзнава проблемите си и да се справя с тях. Там, той постига едно по-горно ниво на комфорт, което се отразява в прекрасен аспект и на музиката му.

Друга част от изпълненията на рок идола са записани в Париж. По този начин, рок величието успява да въплъти в творбите чувствата, почерпени от природата и съчетани с ърбан средата на големия град. Звездата споделя, че и името на албума е инспирирано от черно-белия свят на контрасти, в който живее.

Според него това е най-значимият и най-разнообразният албум в досегашната му кариера. Той самият е продуцирал, написал и аранжирал всичките 12 песни, с изключение на Boongie Drop, в която участва Jay-Z, и Sunflower, написана заедно с друг хип-хоп изпълнител – Drake. Това е и първият проект на артиста за Roadrunner Records, към които се присъедини наскоро.

Траковете, които се открояват са "Push", "Super Love," и "Come On Get It”, но като цяло парчето, чието име носи албума печели най-голямо внимание. Някои от парчетата са с ретро звучене от 70-те и както Kravitz споделя, са вдъхновени от творчеството на музикални гиганти като Earth, Wind and Fire, Quincy Jones, The Brothers Johnson. В албума са застъпени както модерни и енергични ритми, така и по-чувствени балади.

Парчето Black and White Amerika е написано като реакция на Lenny към документален филм за расизма в САЩ, след встъпването на Обама на президентския пост. Връщайки се към семейната си история и трудностите, които е преживял като дете от смесен брак, той е възмутен от хората с отживели разбирания, които недоволстват от това, че ги управлява чернокож. Песента разказва както неговата лична история, така и расовата ситуация в Америка. Въпреки политическата тематика на някои от изпълненията, от албума струи изумителен оптимизъм, вяра и надежда. Рок звездата призовава към откриване на вътрешния мир и спокойствие, дори в хаоса на днешната реалност.

Билетите на цена от 60 до 110 лева, влизат в продажба на 14 май 2012 г. в 9:00 часа в мрежата на Еventim, включително Германос, Пикадили, Техномаркет и магазини На Тъмно. Онлайн билети ще се продават на www.eventim.bg.

Сподели в: