Lake of Tears са новото попълнение на Каварна рок фест 2011

Организаторите имат удоволствието да обявят още една от групите, които ще вземат участие в шестото поредно издание на Каварна Рок Фест 2011. Става въпрос за шведските готик/дуум метъл виртуози Lake Of Tears.

Участието на групата ще бъде част от третия ден на Каварна Рок Фест 2011 – 17 юли. Daniel Brennare и компания ще се качат на сцената втори, непосредствено преди португалските си колеги Moonspell и сънародниците си и хедлайнери на вечерта – Arch Enemy.

Lake Of Tears пристигат за пръв път в България, специално за Каварна Рок Фест 2011. С добавянето им към фестивалната програма, скандинавското присъствие в Каварна става все по осезаемо.

С потвърждаването на Lake Of Tears, концертната програма за 17 юли придобива следния вид:
Arch Enemy
Moonspell
Lake Of Tears
Suicidal Angels

Традиционният рок фестивал ще се проведе от 15-ти до 17-ти юли в Каварна. В рамките на три дни ще гостуват някои от най-големите и обичани от феновете имена в съвременната екстремна рок и метъл сцена като Paradise Lost, Sonata Arctica, Katatonia, Opeth, Tiamat, Arch Enemy, Moonspell и други.

За Lake Of Tears:
Шведските готик метъли Lake Of Tears съчетават всичко, което феновете на стила обичат: изключителни мелодии, ултра тежки рифове, психиделчна атмосфера и огромни дози меланхолия, лъхаща от всяко парче. В музиката си включват и много дуум и прогресив елементи. Създадена в началото на 90-те, групата има зад гърба си 8 стидийни албума, сред които емблематичните Headstones, A Crimson Cosmos и Black Brick Road. В кариерата си Lake Of Tears се разпадат за няколко години, но през 2003 се събират отново и от тогава не спират да правят страхотна музика, да изнасят десетки концерти и да преоткриват мрачната страна на въображението си. През април 2011 излиза осмия им студиен албум Illwill, парчета от който ще чуем и в Каварна на 17-ти юли.

Вижте още:
Katatonia ще свирят в първия ден на Каварна рок фест 2011
Opeth и Katatonia ще забият на Каварна рок фест 2011
Paradise Lost и Tiamat ще свирят в Каварна

Сподели в: