Kenny G ще свири на саксофон в зала 1 на НДК

Световно известният саксофонист Kenny G ще посети България, за да зарадва за първи път родните си фенове. Музикантът, който е носител на Грами, ще пристигне за свой концерт в зала 1 на НДК на 1 май 2009г. Организаторите от Жокер медиа обявиха, че пускат билетите за концерта на 25 февруари на цена от 25лв. до 80лв.

Kenneth Gorelick е добре познато име за всички ценители на джаз музиката. Саксофонистът е емблематичен представител на стила Smooth Jazz, носител е на музикалната награда Грами за “най-добра инструментална композиция” – Forever in Love от 1994г. и е с рекорд в книгата на Гинес за “най-дълго изпълнение на саксофон” /45 минути и 47 сек./ от 1997г.

Kenny G е свирил във формацията на Бари Уайт – Love Unlimited Orchestra, но големият му пробив е през 1988г., когато във вечерното ТВ шоу на Johnny Carson, той изпълнява своята  Songbird, която за една вечер го превръща в звезда. Музикантът завладява сърцата на милиони фенове, а саксофонът му се слива с гласовете на изпълнители като Andrea Bocelli, Whitney Houston, Toni Braxton, Natalie Cole, Michael Bolton, Celine Dion, Aretha Franklin, Frank Sinatra, Barbara Streisand и много други.

Последният му албум – Rhythm & Romance от 2008г., не случайно бе пуснат на пазара в Деня на влюбените – 14 февруари. Негови са и изпълненията на саксофон на песента I Ain’t Got You на Алиша Кийс и You’re Beautiful на Джеймс Блънт, който преди дни бе в България.

Местата, на които може да закупите билети за концерта на Kenny G в НДК са: билетен център на НДК, в мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg.

Сподели в: