Kamelot ще излезе на сцената на Kavarna Rock 2012 с нов вокалист

Преди броени дни Kamelot официално обявиха името на новия си вокал, с когото тръгват на най-мащабното турне в историята си и който ще запише с тях предстоящия им десети студиен албум.

На мястото на норвежеца Roy Khan, който напусна бандата миналата година, ще застане още един скандинавски викинг – шведът Tommy Karevik. Феновете го познават като гласа на прогресив метъл бандата Seventh Wonder. Сега обаче Tommy става поредното парче от пъзела, който ще състави новия, дълго чакан албум на американско-германската симфонична метъл банда Kamelot.

Китаристът, основател и основен двигател на групата Thomas Youngblood споделя, че изборът не е бил никак лесен: "Имахме над 800 кандидата за позицията, сред които – голям брой професионални и утвърдени музиканти. Да ги отхвърлим беше адски трудно. Затова държим да благодарим на всички за разбирането и да им пожелаем много късмет и успехи в бъдеще!”.

В началото Tommy се опознава с бандата от позицията на гост вокал за едно от най-успешните им турнета – Pandemonium World Tour 2011. "Доста се забавлявахме и срещнах много готини хора. Останалите се отнасяха с мен наистина страхотно! Вече бях фен на великолепната музика на Kamelot, но това, което още повече ме впечатли, е вярната им и лоялна публика” – разказва Tommy.

Той напълно осъзнава и страхотната отговорност, която идва с новата му позиция. Но предизвикателството е толкова вълнуващо, че в момента цялата банда е съсредоточена изцяло върху турнето и подготовката на новия албум, който се очаква през есента.

Kamelot го определят като „по-симфоничен, но все така мощен”, а допълнението е най-мащабното им световно турне, част от което е и България. На официалния си сайт групата не крие ентусиазма и нетърпението си от предстоящата среща с българската публика. Групата ще излезе на сцената на Kavarna Rock 2012 на 15 юли.

Още по темата:

Най-добрите български хард рок и метъл групи на Kavarna Rock 2012

Фестивалът Kavarna Rock 2012 ще срещне отново звезди и фенове на рока и метъла

Сподели в: