Kолекция живопис "Балет" на Емилия Бояджиева във Варна

От четири години Емилия Бояджиева постоянства в афиша на галерия “Актив Арт” със  самостоятелни изложби. Тази година избра формата на вернисаж за представяне на дипломната си колекция “Балет”. Създадена с много любов към танца, тя е запечатала изкуството на мига. Характерен с изящни, плавни и точни движения и изключителна въздушност балетът неудържимо привлича авторката. В продължение на няколко години във всяка от експозициите й присъстват няколко платна провокирани от магията на танца, но тази колекция е събирателен момент за емоционалните й натрупвания и наблюдения. “Всяка от фигурите съм представила под различен ъгъл с характерните движения, израз, облекло и експозивна сила на въздействие. Умишлено не конкретизирам класически или модерен е балетът, поставям акцента върху емоцията и чувствеността – останалото е само загатнато. “
Част от тази колекция  влезе в сборната експозиция “Откритие”, която обедини в темата млади автори и има конкурсен характер.
Емилия Бояджиева получи специалната награда и признание на галерия “”Актив Арт“ – сребърен медальон на “Актив” и грамота.

13.00 – 18.30 часа, 21 април /четвъртък/ 2009 г.

галерия “Актив Арт”
град Варна, ул. “Дунав”5

Сподели в: