Journey – с нов албум

"Revelation" отбелязва един от най-интересните моменти в историята на легендарните Journey. Вместо прощаване с феновете в новия албум усещаме брилянтно бъдеще за групата. Това е първият им албум с вокалиста Arnel Pineda. Той предлага фини мелодии, които звучат като хитове от най-успешните им години.

Първите песни от новия проект са композирани в средата на 2007 г., когато Pineda още не се е присъединил към групата и както основателя на Journey – китаристът Neil Schon признава: "Никак не е лесно да си оптимист, когато не си наясно с бъдещето на групата. Аз бях обезсърчен при мисълта, че нямаме вокалист, но въпреки това исках да вървим напред с надеждата, че ни очаква една добра година. Искаше ми се да намерим човек, който да умее да изпълнява по подходящ начин класическите ни хитове, с подобна бленда, тенор, но и да вложи нещо специфично и от себе си. Точно това прави Арнел”.

Интересно е как Schon попада на Pineda. След като прослушва стотици изпълнители по видео сайта YouTube попада и на Arnel и в момента, в който го чува, вече е сигурен, че това ще бъде новият фронтмен на групата. Веднага му се обажда и го кани на прослушване в САЩ. След тридневни репетиции решението е взето. Влизат в студиото, където Arnel записва шест от новите песни за един ден. Звучи невероятно и музикантите са единодушни – това е техният човек.

Neil Schon и Jonathan Cain са автори на 11-те нови песни. Двамата са творчески партньори от толкова време, че между тях има пълно разбирателство. Обикновено Neil пише рок парчетата, а Jonathan – баладите, но когато има и единомислие, всичко, което създават, звучи като Journey.

Състав:  Neil Schon – китара, Deen Castronovo – барабани, Arnel Pineda – вокали, Jonathan Cain – клавишни, Ross Valory – бас.

Track List         
      

CD 1     
                      
1. Never Walk Away                               
2. Like A Sunshower                             
3. Change For The Better                                 
4. Woldest Dream                               
5. Faith In The Hartland
6. After All These Years                                
7. Where Did I Lose Your Love                   
8. What I Needed               
9. What It Takes To Win               
10. Turn Down The World Tonight           
11. The Journey (Revelation)           
12. Let It Take You Back – Bonus Track

CD 2

1. Only The Young
2. Don’t Stop Believin’
3. Wheel In The Sky
4. Faithfully
5. Any Way You Want It
6. Who’s Crying Now
7. Separate Ways
8. Lights
9. Open Arms               
10. Be Good To Yourself
11. Stone In Love

Сподели в: