John Digweed идва в София

На 16 април в зала Христо Ботев ще се проведе грандиозно парти, чийто хедлайнер се оказва легендарният John Digweed. Събитието е по случай 15-я рожден ден на Метрополис – един от най-големите промоутъри на електронна музика в България. Босът на Bedrrock Records се завръща в София след като 3 лета предпочиташе морския ни бряг, но можем ли да го виним – мега звездата не крие пристрастиятa си към нашата гореща публика и още по-горещия пясък на Черно море.

Стивън,  Ясен Петров и Смърфа избраха именно Jоhn за гостa,  с който да полеят кръглата си годишнина заради безусловната му отдаденост на музиката и магията, която създава при всяка своя изява у нас.  Той се оказва един от истинските  титани на световната денс сцена и е сред най-желаните диджеи на планетата.

При всичките си гостувания в България John, Digweed ни убеди, че винаги е  напред с музиката, всеки път e различен, не спира да изненадва и не робува на  стилове. Той не преследва модерното, a остава верен на усета си за качествен звук, който те държи на дансинга до зори – независимо дали си под ярките звезди на някой плаж, или в бетонната  утроба на подземен паркинг. Digweed  събра над 4000 човека при последното си гостуване в София през 2007, а година по-късно накара 8000 ръце да се вдигнат под лъчите на изгряващото черноморско слънце. Последваха Voodoo заклинанията на плажа в Бургас и безсънното лято на Insomnia festival, за да го чуем тази година отново в столицата.

Digweed е един от диджеите, които може да слушаш отново и отново, без да ти омръзват – неслучайно го наричат  "неоспорим дон на футуристичната денс музика" – музиката на утрешния ден. През 2010 Digweed издаде цели две компилации "Structures" и "Bedrock12" и продължи да налага и развива легендарния си лейбъл, добавяйки нови артисти и издавайки плочи, които разтварят още по-широко границите на денс музиката.

По традиция, рождениците пуснаха промоционална бройка билети за партито на 16 април. Цената е 20 лева и можете да ги закупите от мрежата на Еventim.

Сподели в: