Jam on it – зареди се 3 пъти повече

На 28 септември в Смолян стартира международният фестивал на модерните младежки изкуства “Jam on it 7 – Зареди се 3 пъти повече”. На 1 октомври в Пловдив и на 2 октомври в София ще се проведат концерти и демонстрации на гост изпълнителите на фестивала. Началният час на събитията е 19 ч. Входът е свободен.

Това е седмото издание на “Jam on it – Зареди се 3 пъти повече”, което популяризира и развива хип-хоп културата в България, давайки поле за изява на родни и организирайки участието на чуждестранни хип-хоп артисти. Участие ще вземат родните брейкъри, MC-та, DJ-и, графити артисти в това уникално по рода си младежко хип-хоп/фънк събитие. Тази година фестивалът ще се проведе и със съдействието на Посолството на САЩ в България.

Същинската част на 5-дневния фестивал ще бъде в Смолян, който ще посрещне младите артисти от 9 страни на 28 септември. На следващия ден Амфитеатърът в центъра на града ще стане арена на бибой битки група срещу група. На 30 септември, третият фестивален ден в Смолян, от 19 ч. ще се изиграе финалният двубой за първото място и наградата от 1500 евро. За първи път в България в атрактивното състезание ще участват 5 чуждестранни брейк състава от Хърватия, Сърбия, Полша, Гърция и Франция. Организаторите от нашумялата с победата си над танцьорите на Мадона формация Sleepwalkingz Crew са избрали международно жури за брейкденс надпреварата, съставено от доказаните в бибойнга танцьори Atomic от Хърватия, Rebel169 и DoStep от Германия и Rossee от България.

Джази-фънк бендът Канопус ще свири по време на полуфинала и финала на състезанието в Смолян. За aтмосферата на “Jam on it 7 – Зареди се 3 пъти повече” ще се грижат британската бигърл и DJ звезда Donna D и германският DJ Huckspin. Българската DJ сцена ще бъде представена от DJ-те Skill (Пловдив), Light (Благоевград) и Mad Bear (Варна). Гостите ще проведат уъркшопи на теми диджеинг, брейк, уокинг, електрик бугалу и хаус танци. Дискусии и прожекции за развитието на хип-хоп културата в България и по света са друга част от заниманията на артистите по време на престоя им в Смолян.

С концерт и демонстрации на гост артистите ще завърши гостуването на фестивала в Смолян.
Ден по-късно, на 1 октомври, “Jam on it 7 – Зареди се 3 пъти повече” ще гостува в Античния театър на Пловдив. Двучасовата шоу програма на гост артистите BubbleZoo, Sandeep, Sleepwalkingz, Ударната Група, Спенс, DJ Skill, Donna D, Канопус и приятели ще започне в 19 ч.

На 2 октомври, отново от 19 ч., в градината пред Народния театър в София ще се състои финалното шоу, с което ще приключи турът на “Jam on it 7 – Зареди се 3 пъти повече”. Кулминацията на концертите е изпълнението на една от най-популярните брейкденс групи в САЩ. Участието й е организирано със съдействието на Американското посолство в България и е изненада за почитателите на хип-хоп-а.

Сподели в: