Iron Maiden, Slipknot, Apocalyptica, Alice Cooper и Mastodon в България за Sonisphere 2011

Днес най-сетне стана ясно кои ще са световноизвестните групи, с които българските почитатели на рок музиката ще купонясват на Sonisphere 2011.

Iron Maiden, Slipknot, Mastodon, Alice Cooper и Apocalyptica са звездните имена, които ще разтърсят родните меломани на 21-ви юни 2011г.

Този път грандиозният концерт ще се състои извън София – в националния хиподрум в Банкя – и ще продължи само един ден – 21 юни. Според организаторите, ако събитието продължи повече от един ден, феновете няма да изживеят такова вълнение, каквото им осигурява еднодневната, но едновременна среща с величия като Iron Maiden, които идват с 15-я си студиен албум (и най-успешен за групата) – „The Final Frontier”.

Българската рок публика ще се наслади на пълната шоу програма на всички гостуващи групи, сред които Slipknot и Mastodon, които за пръв път ще посетят България. „Радваме се, че тази година Mastodon ще бъдат на Sonisphere, тъй като миналата година не можаха”, заявиха още организаторите на рок феста.

Билети могат да се закупят онлайн от сайта на Eventim, а цените са от  90 лв. до 150 лв. Билети ще се продават и на място, където цените ще бъдат същите. От Eventim предопредиха феновете да не купуват билети от случайни хора, тъй като всеки билет ще се чекира и има вероятност въобще да не бъдат допуснати до концерта. Вратите отварят в 15 часа, а самият концерт започва в 17 часа. За край на събитието се предполага, че ще е около 00 часа, но едно от преимуществата на новото място за концерта е , че няма съседи наблизо и купонът може да продължи и след това. Големината на сцената ще бъде същата като миналогодишната.
 
Ще бъдат осигурени и безплатни рейсове, които ще предвижат хората до мястото на събитието, а отделно са подсигурени 3000 паркоместа за автомобили, където таксата е 10 лв. До хиподрума в Банкя може също да се стигне с влак, чиято спирка ще бъде в непосредствена близост до мястото на концерта. На въпроса дали има паркинг и за мотоциклети, организаторите отговориха, че ще помислят и ще подсигурят и такъв, където цената за престоя, най-вероятно, ще е по-ниска. Ще бъде подсигурен и къмпинг, където за палатка, каравана или кемпер цената ще е 20 лв.

Дейвид Либерберг от Balkan Entertainment заяви, че през целия си живот не е виждал по-добра рок публика то българската. Това е една от причините всички световноизвестни групи, които са свирили веднъж в България да се връщат отново и то с голямо удоволствие. „След миналогодишния Sonisphere, сега София означава много повече за световната рок карта на света. Има банди, които миналата година бяха и сега нямат търпение да се върнат – Rammstein, които съвсем скоро ще ни посетят отново.”

Sonisphere  ще бъде част от рок събитията, които ще разтресат София през това лято, но от Balkan Entertainment съобщиха, че трябва да бъдем подготвени за втори трус около 8 юли.

Организаторите обещават, че ще бъдат създадени всякакви удобства, за да се превърне фестивалът в купон за всички.

Сподели в: