Iron Maiden – завръщане или как се каляваше хеви метъла

Iron Maiden господстват в хеви метъл общността почти 30 години. Те са една от най-значимите и влиятелни банди на всички времена. След мигновените продажби на поредното им опустошително турне "Somewhere Back In Time World Tour ‘08" и достигналото до първо място DVD "Live After Death", сега EMI/Анимато Мюзик ще издадат специален албум, който проследява първото десетилетие от невероятната кариера на групата. Той включва някои от най-известните парчета от първите седем продукции на Maiden, както и лайв изпълнения, записани в периода 1980-1989 г. и е озаглавен "Somewhere Back In Time".

За да могат предварително по-младите фенове да се запознаят и оценят качеството на тези записи, EMI дават уникална възможност на всички желаещи да свалят безплатно и чуят три пъти целия албум на високо качество (WMA аудио формат) от официалния сайт www.ironmaiden.com.  

Ето какво споделя мениджърът Род Смолууд за този иновативен подход:

"Maiden имат значителен каталог, който се цени високо както от феновете, така и от медиите. Но си даваме сметка, че голяма част от непрестанно увеличаващата се фен база са млади хора, които не са запознати с всичките ранни албуми и именно заради тях създадохме тази колекция. Много от феновете ни дори не са били родени по време на издаването на тези продукции и е изненадващо, че въпреки това знаят почти всички текстове и пеят заедно с нас по време на концертите.  Също така си даваме сметка, че тези албуми за мнозина са загубили своята актуалност с настъпването на ТВ наложените поп артисти с по няколко хита, след което бързо пускат албум с пълнеж. Ето защо, това е както представяне на звукозаписната история на групата, така и шанс за младите фенове да се докоснат до ранен пълнокръвен албум на Maiden.

Искаме децата днес да чуят и усетят музиката, както ние едно време, когато настървено проверявахме в музикалните магазини – висококачествен саунд, съпоставим с времето и средата, така че да могат да възприемат в дълбочина целостта и стойността на музиката и текстовете, които превърнаха Iron Maiden във феноменална банда. А едва ли има по-добър начин от даунлоуд с много високо качество. За съжаление WMA (Windows Media Audio) не е съвместим с Macs или iPods, но сме убедени, че нашите млади фенове са добре запознати с новите технологии, така че ще се справят с инструкциите, които ще има на нашия уебсайт.“.

Престижното музикално списание Billboard  публикува специална притурка за IRON MAIDEN в изданието си на 17 май 2008 г. Тя е 40 страници и съдържа преглед на настоящото световно турне "Somewhere Back in Time", бандата и най-важните хора около нея, както и тяхната богата история на една от водещите световни банди. Освен това заглавието на списанието за пръв път е изписано по друг начин: в стилистиката на логото на Maiden.

Пълно съдържание на албума:

1.Churchill Speech (0.49)
2.Aces High (4.36)  
3.2 Minutes To Midnight (6.00)  
4.The Trooper (4.11)   
5.Wasted Years (5.06)   
6.Children Of The Damned (4.35) 
7.The Number of The Beast (4.53)  
8.Run To The Hills (3.53)   
9.Phantom Of The Opera – Live (7.21)
10.The Evil That Men Do (4.34)   
11.Wrathchild – Live (3.07)   
12.Can I Play With Madness (3.31)  
13.Powerslave (6.47)
14.Hallowed Be Thy Name (7.12)
15.Iron Maiden – Live (4.50)

Сподели в: