Inside – надникване отвътре в Софийска градска галерия

Новият проект на Никола Михов – Inside цели да запознае публиката с работата отвътре в Софийска градска художествена галерия. Изложбата ще представи снимки на това, което се случва, без да забелязват хората. Защото публиката вижда само картините, изложбите, вижда онова, което иска. А зад резултатите стои също огромен труд, който младият автор Никола Михов е заснел.

Видеоизложбата „Софийска градска художествена галерия – отвътре” се опитва да надникне зад стените на изложбените зали и да представи служителите и различните аспекти от тяхната работа.

Шестте видеа, направени изцяло от снимки, създават пъстър калейдоскоп от визия, случки и портрети, преминаващи за секунди през екрани и разположени на различни места в галерията. За първи път зрителите имат възможност да проследят процеса на обсъждането на изложбите, подреждането им, трансформацията на галерийното пространство и приемането на нови постъпления във фондохранилището. Творбите съдържат също и препратки към знакови произведения на съвременни български художници (Лъчезар Бояджиев, Недко Солаков, Правдолюб Иванов, Калин Серапионов, Иван Мудов).

За автора на проекта
Никола Михов е роден в София през 1982 г. Работи предимно в областта на фотографията. Автор е на самостоятелни изложби в София, Париж, Загреб и Солун. Участвал е в международни групови изложби и филмови фестивали. Никола Михов е сред авторите, номинирани за наградата „Гауденц Б. Руф – 2008 г.” и е носител на наградата "Profiled" на биеналето "Фодар" през 2007 г.

Оригиналната "Inside" изложба може да видите от 9 до 26 април 2009г.

Сподели в: