In the Mood – концерт на студенти по поп и джаз изкуство

Концертът е с участието на студентите на проф. д-р Стефка Оникян от катедра "Поп и джаз изкуство" на НМА "Проф. Панчо Владигеров" и Михаил Йосифов секстет.

In the mood на 22 май, понеделник, от 20 часа, в Sofia Live Club, е резултат от съвместната творческа работа на няколко поколения музиканти, които любовта към музиката естествено събира. Стефка Оникян, певица с над 40 години активна концертна и звукозаписна дейност, която от 90-те години на 20-и век е и преподавател, и с отдаденост и радост споделя и предава опита си. Михаил Йосифов, който не се разделя със своя тромпет повече от 25 години, пише музика, аранжира, концертира у нас и по света (наскоро се завърна от поредното турне със световноизвестната американска формация Pink Martini, и вече се готви за следващото), а от няколко години и преподава. И 13 пълни с ентусиазъм, енергия, и, разбира се – с талант, певци, които тепърва навлизат във вълнуващия свят на музиката.

Идеята за концерта е на Стефка Оникян, която иска да представи младите таланти, с които работи. 13-те вокалисти са в различни етапи на своето обучение – някои са студенти първи курс, други са част от магистърската програма на катедрата по поп и джаз изкуство.

Програмата на концерта включва 19 песни, повечето от които аранжирани от Мишо Йосифов за съвместната работа на неговия джаз секстет със Сентиментъл Суингърс, Милица Гладнишка, Бен Крос. Сред композициите, които ще изпълнят младите певци, са суинг класики като "Tico, Tico", "Sing, Sing, Sing", "In the Mood", красиви соул пиеси като "Ain`t nobody" и "Blame It On the Boogie", както и любими български песни като "Темпо, темпо" и "Боси времена".

Студентите от катедра "Поп и джаз изкуство" от НМА "Проф. Панчо Владигеров":

Божана Спасова
Далия Чорбаджийска
Златка Кантарджиева
Ицо Любенов
Йордан Марков
Кирил Методиев
Марияна Червенкова
Миглена Русева
Надежда Чернева
Наталия Тенева
Николай Стоянов
Славина Калканджиева
Хараламбос Пецинакис

И музикантите от Михаил Йосифов секстет:

Михаил Йосифов – тромпет
Атанас Хаджиев – саксофон
Велислав Стоянов – тромбон
Васил Спасов – пиано
Димитър Шанов – бас
Георги Марков – барабани

22 май, понеделник, 20 часа

Sofia Live Club

Сподели в: