Il Divo ще свирят заедно със Софийската филхармония в зала 1 на НДК

На 25 септември в зала 1 на НДК от 20.00 часа ценителите на музиката ще имат възможност да се насладят на неповторимите изпълненията на групата Il Divo. Концерта им, който е за първи път в България се организира със съдействието на музикално-продуцентска компания Жокер медиа.

Българската публика ще има възможност да се наслади на отбрана част от хитовия репертор, като ще изпълнят 26 произведения под съпровода на Софийска филхармония, които вече започнаха усилено репетиции. Диригент е Simon Chalk, Арт директор – Andrew Small.

На сцената с квартетът ще свири китариста Жоро Янев от бившата група „Каффе“ , който работи с едни от най-добрите български изпълнители Мария Илиева, Белослава, Графа, Любо, Лили Йончева. Участва в записи с Теодосий Спасов, Мишо Йосифов, Стефан Вълдобрев и др.

Групата пристига на 24 септември 2012г. от Букурещ с ефектно осветление, озвучаване, лед стени най-ново поколение.

Невероятен интерес към събитието са проявили от Матиа Базар, които в момента са в България, работейки по проект-групата притежаваща най-богата колекция първи награди в най-престижния италиански музикален форум – фестивалът Сан Ремо, обявени и за една от най-елитните и новаторски групи в италианската популярна музика,която няма аналог както в Италия,така и в света, предвид специфичното им звучене и атрактивната им интерпретарорска и сценична презентация. Оказва се,че те са едни от най-големите фенове на Il Divo и ще присъстват на концерта.

Като феномен Il Divo са отличени в "Роял Албърт хол" за „Изпълнители на десетилетието“ – това е един безпорен успех на световния класичеки квартет с тенор Урс Бюлер (Швейцария), баритон – Карлос Марин(Испания), поп – Себастиен Изамбард( Франция) и тенор Дейвид Милър (САЩ). 

Ценовите категории на билетите са от 60 до 190 лв. Билети се продават на касите на Билетен център НДК и Арена Армеец София, както и в мрежата на Eventim.

Още по темата:

Концертът на група IL Divo ще бъде в зала 1 на НДК

Сподели в: